CSOK és NOK

2016. január 20. 08:29

Amolyan modern kori pilótajáték készül, miközben szép lassan (vagy gyorsan) ellehetetlenítik a piaci alapon működő lakástakarékokat.

2016. január 20. 08:29
Törő András
Népszava

„A lakásépítéseket támogató újabb karácsonyfadísz pedig a NOK lehet. A Nemzeti Otthonteremési Közösségek bejelentése meglepetésként hatott, különösen a 20 éves múltra visszatekintő lakástakarék-pénztárakat vágta mellbe az állami versenytárs megjelenése. Úgy tetszik az Angliában, Portugáliában működő »building society« lakásépítő közösségeket akarja a kormány házasítani a német területen és nálunk is elterjedt lakástakarék-pénztári rendszerrel. Azért nyúlnak a 30 százalékos állami támogatással működő rendszerhez, mert az eddigi lakáscélú megtakarításokból nem épültek lakások - hangzott az érv Rogán Antaltól, az újdonsült minisztertől. Ezen lehetett volna javítani a szabályozás módosításával, ehelyett egy fogyasztói csoportokra hajazó formációt hoznak létre, amely a belépőknek 10 éven belül otthont ígér, de a lakáshoz jutáshoz a szerencsét is segítségül kell hívni.

Amolyan modern kori pilótajáték készül, miközben szép lassan (vagy gyorsan) ellehetetlenítik a piaci alapon működő lakástakarékokat. Amivel nemcsak a médiacégek, hanem a kormány közeli építőipari vállalkozások üzlete is beindulhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. január 20. 13:11
A kisemberek jól járnak a Kormány adta CSOK-kal, míg a Népszavának a lakástakarékokért fáj a szíve... ...Amúgy nem kötelező igénybe venni a CSOK-ot, lehet továbbra is választani a lakástakarékot...
Catullus
2016. január 20. 12:02
Ez az akció is olyan lesz, mint az első orbánkormány idején volt támogatás ? amit aztán eltöröltek. Még lehet, hogy a kapott 10 millát majdan visszafizettetik, ki tudja ?
Julismama2
2016. január 20. 11:17
Nehéz napjai vannak a Népszavának is........Ez nem 5 napig fog tartani az biztos.
ördöngös pepecselés
2016. január 20. 10:52
savanyú a népszava de már megszoktuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!