Új év

2016. január 02. 12:52

Ahogy kedves barátom szokta volt mondogatni, nem megújulnunk kellene, hanem visszarégiesülnünk. Így lenne jó nekivágnunk ennek az új évnek.

2016. január 02. 12:52
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Ahogy kedves barátom szokta volt mondogatni, nem megújulnunk kellene, hanem visszarégiesülnünk. Így lenne jó nekivágnunk ennek az új évnek. A visszarégiesülés szándékával. Mert megfojt bennünket a sok újdonság, a sok tudás, és leginkább a megszámlálhatatlan szándék a kielégülésre és örömre.

Amikor elhangzott az a sor, hogy »I can’t get no, satisfaction«, akkor született meg igazából a legújabb kor embere, és akkor már tényleg csak perceket kellett várni az ördögre. S a véle való szimpátiára…

Fontos tudni: nincsen ebben semmi keserűség, semmi bosszúvágy, csak felismerés és kiábrándulás. S leginkább a kiábrándulás szülheti az újat, de az új ma már nem lehet más, csak a régi. Mert csak a réginek van igazán értéke és becsülete. Ma már minden régi, ami fontos. Fontos igazán. Régi a nemzet, régi a hit. Régi az Isten, és öreg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 298 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. január 03. 22:58
" és akkor már tényleg csak perceket kellett várni az ördögre. S a véle való szimpátiára…" Nem is gondoltam, hogy képben van az arc RS-szal, ez jó kis szám:) Egyébként meg nem visszaöregesedni kellene, hanem abbahagyni a seggnyalást, és oktatáson-tanításon keresztül megokosítani a nemzetet, mert hiába Orbán idiotizmusa ezzel a munkaalapú társadalommal: a kis nemzetek kizárólag humánerőforrásból élhetnek, a szalagmelóra ott van Kína, nekünk végre tudásalapú nemzetet kellene építeni. Nem elbutítani, manipulálni, aztán a sok agyatlan birkát békemeneteltetni. Zsolti, ott voltál az ostoba csürhe első sorában, szégyelld magad!
nyerspolgár
2016. január 03. 15:19
Újévi trollkodás: már himnusza is van a migránskampánynak http://nol.hu/mozaik/mar-himnusza-is-van-a-migranskampanynak-1582715
Valodi
2016. január 03. 15:15
Messzehangzó üzenet Bayer Zsoltnak és hitvány, hazug, kártékony bandájának: "Hinnünk kell abban, hogy adottságaink, hagyományaink, a földhöz kötődő kultúránk továbbá belső erőforrásaink nemzeti elkötelezettségű, „patrióta” és „nép-párti” gazdaság- és társadalompolitikával, erre irányuló közakarattal párosulva – minderre képessé tesznek bennünket. Ebben a ma – bár darabjaira töredezett, szétzilált, ám – még létező gazdaközösségekre és a vidék társadalmára – a feltételezettnél is nagyobb mértékben és magától értetődően – számíthatunk, ha sikerül ezeket a vidéki közösségeket, benne a gazdák közösségeit is újjászervezni! De nemcsak magunkban bízhatunk. Wass Albert szavaival bízhatunk abban is, hogy: „A világ fölött őrködik a Rend, s nem vész magja a nemes gabonának, de híre sem lesz egykor a csalánnak; az idő lemarja a gyomokat. A víz szalad, a kő marad, a kő marad.” És bár – Ady 1912-es szavaival élve – ma is „Seregesen senkik jönnek, megrabolnak, elköszönnek, gúnnyal, szabadon”, és bár – Bibó szavaival – „a hazugságok zsákutcájába beszorult elitek erkölcsi és értelmi lezüllése” végzetesnek látszik, mégis és mindezek ellenére van esélyünk a vázolt jövőkép megvalósítására. Ehhez azonban úrrá kell lennünk azon a „fortélyos félelmen”, ami az 1950-es évek után az elmúlt években újra igazgatta az életünket. Bátorság is kell tehát a félelmeink legyőzéséhez. Álljon itt ennek erősítésére Máté evangéliumából néhány sor (10,26-33): „Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!”
belga
2016. január 03. 10:20
"és leginkább a megszámlálhatatlan szándék a kielégülésre és örömre." Talán érdemes lenne szólni a baráti kör érintettjeinek hogy a kielégülést nem fogja meghozni sem Ibisa, sem Dubaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!