Jobbágylázadás helyett polgári forradalmat!

2016. január 21. 13:35

Még a Budapest népe által megválasztott főpolgármester sem képes fellépni lakosai érdekében. Nem, Tarlós emberileg csalódott a miniszterelnökben – hiszen kiszolgálta minden hülye óhaját és mégis sorozatban rontja a főváros működési feltételeit.

2016. január 21. 13:35
Ansinn
Kapitalizmus

Még a Budapest népe által megválasztott főpolgármester sem képes fellépni lakosai érdekében. Nem, Tarlós emberileg csalódott a miniszterelnökben – hiszen kiszolgálta minden hülye óhaját és mégis sorozatban rontja a főváros működési feltételeit.

Vannak, akik abban bíznak, hogy a most időben összefutó – egyébként teljesen megalapozott és jogos – tiltakozások majd térben is összeérnek, vagyis az elkülönült résztevők felismerik, hogy közösen többre mennek. Szerintem ez elég optimista feltételezés. Az ápolók és az orvosok nem voltak képesek eddig összeállni az egészségügy rendbetételéért, pedig ugyanaz a bajuk lényege. Mégis inkább külön-külön keresik a panaceát. (Naná, a kurtanemes nem fog összeállni a paraszttal.) Sándor Mária a csepeli strand takarítása közben elgondolkodhat azon, jó ötlet volt-e kijelenteni: »Mi nem állunk be senki mögé, mögénk álljon be mindenki!« (…)

Emlékeznek mikor mentek utoljára utcára az pedagógusok és az egészségügyiek? Együtt a most lapító köztisztviselőkkel? Valamikor a Gyurcsány-kormány idején, erősen tiltakozva mindenféle reform, korszerűsítés ellen. Komoly szerepük volt a kétharmados Fidesz-KDNP győzelemben. Megkapták jutalmul azt, amit a többiek büntetésül. Hiába hirdetik most, hogy a társadalom érdeke egybeesik az övékével, nagyon úgy tűnik, hogy csak az újraelosztásból – az adó- és járulékbevételekből – akarnak nagyobb szeletet kikanyarítani. Ezért nem is tolonganak mellettük tízezrek az utcán. Nem arról van szó, hogy a hétszáz forintos netadó fontosabb a magyar embereknek, mint az oktatás, vagy az egészségügy állapota. Hanem arról, hogy nem fogjuk támogatni azt, aki többet kér a mi pénzünkből.

Ha majd kudarcra ítélt jobbágylázadás helyett a régen halogatott polgári forradalom végig vitelére szól a felhívás (nem kell véresnek lennie, az angol »Dicsőséges« sem volt az, elég ha a feudális függés felszámolását célozza), akkor megmozdulunk. Lehet közös a politikai harc, de akkor vegyük komolyan: lépjünk fel az életünket minden téren irányítani akaró, az országban keletkezett minden jövedelmet sajátjának tekintő, az értékteremtőket lenéző és kifosztó vad, úri tatárok ellen.

Törjük már végre fel a magyar Ugart!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2016. január 22. 09:50
A választási lehetőség nagyon lényeges, de honnan tudja az átlagpolgár, h. miből választ? A média a 25 év szabad választásai során elhiteltelenítette önmagát és erre nagyon sokan, de még mindig nem elegen rájöttek azok közül is, akiknek érv volt a "mondták a rádióban, a TV-ben is mondták". A média szerepe a szabad választások során NEM megkerülhető. Szerintem Magyarországon még mindig VAN balos média túlsúly. El kéne jöjjön az ideje a józan ésszel való latolgatásnak, a hitnek a személyes tapasztalatokban.
belga
2016. január 22. 09:23
Amit cikkíró a pedagógusok és eü-ben dolgozókról ír az egyszerűen megdöbbent. Mert persze, mindannyiunkat érdekel - sőt motivál- hogy egy adott kormány milyen mértékben ismeri el tevékenységünket (és fejezi ezt ki a jövedelmünk alakításával)- DE: a pedagógus és az orvos nem ritkán hivatását gyakorolja amikor tanít/gyógyít. Nem egyszerűen csak a munkáját végzi, hanem elkötelezetten teszi. Azt természetesen egy pillanatig sem gondolom, hogy mindannyian ilyenek, sőt, azt sem hogy a többség ilyen. De jelentős kisebbségük igen. És azok akiknek a jövedelem is számít azok is csak olyanok, mint bárki más. Épp ezért fontos számukra, hogy milyen szinten végezhetik a munkát, tudnak e tanítani és gyógyítani úgy ami legalább megközelítőleg megfelel a saját szakmaiságuk követelményeinek.
Zokni
2016. január 22. 09:15
Sztem Tarlós esetében jól kombinál a miniszterelnök. Az előbb Szdsz-e, majd sokáig az Mdf, és a Fidesz által támogatott "független", és mára már élenjáró fideszes poltikus legfőbb célja a saját karrierje. Ezért majd túl fogja tenni magát a BKV ügyön is. A lényeg, hogy titkársága legyen, és rendszeres sajtótájékoztatója, ahol összehordhat pár nagyképű butaságot.
Dénia
2016. január 22. 03:41
Mi a fenének polgári forradalom, ha van választási lehetőség? El kell menni a választásokon és be kell húzni az ixet arra, aki szerinted jobb. Ez a demokrácia. Meg az a demokrácia, hogy tiszteletben köteles mindenki tartani a többségi döntést. És akiknek nem tetszik, szabad a pálya, lehet jobbat mutatni és mondani, és meggyőzni róla az embereket. Nincs szükség megint komcsi lázadásra, meg forradalomra, meg puccsra. Van választási lehetőség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!