Klíma

2015. december 14. 15:37

A felmelegedést addig kell megállítani, amíg az egyáltalán lehetséges. Csak remélni lehet, hogy a ma aláírandó egyezmény érdemben hozzájárul ehhez.

2015. december 14. 15:37
Hancz Gábor
Kisalföld

Én egyértelműbben látom a helyzetet. Abban, hogy a mostani november minden idők második legenyhébbje volt hazánkban, önmagában még tényleg nincs semmi, miként abban sem, hogy soha nem jegyeztek fel annyi hőség- és forró napot, mint az idei nyáron. Azt azonban már nehéz az időjárás változékonyságával, puszta véletlennel magyarázni, hogy a hét legmelegebb évből hat a kétezres években volt, s az egy kivétel is az 1994-es; hogy 1901 és 1989 között 51 hőhullámos napot jegyeztek fel, azóta viszont már több mint másfél százat; hogy kimutathatóan egyre ritkábban havazik és fagy; és hogy lassan nagyítóval kell keresni az átlagosnál hűvösebb hónapokat (idén például mindössze két ilyen akadt).

Az éghajlat bonyolult rendszer, s ha erről beszélünk, van helye a bizonytalankodásnak. Ettől azonban még világos: a felmelegedést addig kell megállítani, amíg az egyáltalán lehetséges. Csak remélni lehet, hogy a ma aláírandó egyezmény érdemben hozzájárul ehhez.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andre
2015. december 15. 07:13
Gabor a matyar ithidiotakat a MELLegedes abszolut nem zavarja....(liberos 48 whatsoever Celsius!) Who cares/ a migransok, azt bizony lehet utalni.
Akitlosz
2015. december 15. 00:21
A felmelegedés az egy olyan. Csak alá kell írni és annyi neki. Aztán meg ezen az éghajlaton és ezen a vidéken kemény tél, olyan, hogy december elsejétől február 28-ig vagy tetszőlegesen három hónapig egyfolytában hó és fagy legyen soha nincsen, nem volt az elmúlt évszázadban sem.
Peter8811
2015. december 14. 18:17
A Mandinernek kellene egy külön felmelegedés oldalt indítani Mandiner Radiátor néven.
Peter8811
2015. december 14. 18:13
Bokros Lalyos bácsitok már egyszer megállította a nyugdíjasok felmelegedését a nyugdíjas úgy elterült a hideg szobában mint a Nagy-alföld.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!