Európa-átjáróház

2015. november 20. 22:06

Hónapok óta, napról napra özönvízként árad a balkáni bevándorlóúton a migránsok serege Nyugat-Európa felé.

2015. november 20. 22:06
Ludwig Emil
Magyar Hírlap

„Ügyesen ki van ez találva – olyan, mint a cseréppipa, amelyik, ha leesik, nem kell felvenni. Tény, hogy hónapok óta, napról napra özönvízként árad a balkáni bevándorlóúton a migránsok serege Nyugat-Európa felé. Hívatlanul, vagy »nagyvonalú« államfők, uniós politikusok által meghívott vendégekként, szerencsét próbáló bevándorlókként, céltalan, avagy nagyon is céltudatos utazóként, helykeresőként és bajkeverőként. Őket kellene befogadnunk és ellátnunk mindennel, amire szükségük van?

Itt tartunk most, a 21. században. Emlékszünk-e még az »Európa Házra«? Nem arra a hivatalosan bejegyzett alapítványi intézményre gondolok, amely a budai villanegyedben található valahol ezen a néven, hanem arra a szépen elképzelt virtuális Európa Házra, amelyben az alapítók, valamint a két világháborút túlélő emberek és gyermekeik reménykedtek a szivárványos jövőben. A 20. század borzalmait megszenvedett európaiak mégis inkább a valóságos ház után is vágyakoztak mindenhol és bárhol, ahol végre biztonságban, békében és jólétben élhetnek. Nevezzék azt Europa-Hausnak, Casa Europea-nak, European House-nak vagy Europejski Domnak, csak hogy ők nyugton, szépen lakhassanak benne, és gyarapodhassanak. Barátkozhassanak a szomszédokkal, kedvük szerint ismerkedhessenek a többi európaival – és másokkal – otthon és külföl­dön utazva, lakva. Ez lenne igazán az úgynevezett uniós integráció, az öreg kontinens életét meghatározó, egymondatos alaptörvény. 

A többi csak politikusmaszlag és kész átverés show.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2015. november 21. 21:52
Talán, Talán2 ... Talán-N, de nem nekem. Ludwig egyébként szépen ír a középkori templomainkról, de ez egy kötelező ujjgyakorlat benyomást kelt. Pláne ezek az "Európa-házas" gyagyák. Ha tudnák az emberek, min is alapszik az "Alapító atyákok" tisztelettel emlegetett fölfogása, nem tolonganának olyan nagyon.
madarasi.abel
2015. november 21. 09:52
Hónapok óta, napról napra özönvízként árad az áljobber médiából a migráns-sztori. Ez a cikk mi olyat mondott, amit előtte már százan, ezerszer el ne mondtak volna? De folytatni kell, mert ez egy súlyos háború, s még nem hitte el mindenki, hogy ebbe fog Európa belehalni, hogy mindezt a gonosz tudjukkik találták ki a magyarok ellen, stb.
Senye Péter
2015. november 21. 07:10
Még megéljük, hogy Kelet- és Közép-Európa marad meg európainak.
áfonya
2015. november 21. 02:32
Láttuk mi történt Röszkénél ,gyurcsány átment határon kívül rekedt,a betolakodó terroristákkal kereste a szövetséget ,nem tudott velük kapcsolatot alakítani .Ismét a magyar nép ellen próbált szövetségest keresni ,nem elég neki az eu .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!