Éljenek a populisták!

2015. november 02. 09:49

A földi valóságban ma a populizmus azt jelenti, hogy annak képviselői a világrend meghatározó erőivel szemben a nép hangján beszélnek és viharosan nyernek teret Magyarországtól, Dánián, Ausztrián és Svájcon át Lengyelországig, valamint számos Európán kívüli országban.

2015. november 02. 09:49
Lovas István
Magyar Hírlap

„A nyugati sajtó már jóval a migránsválság megindulása előtt a populizmus és a populista pártok rémképével riogatta Európát és a világot. Orbán Viktor, pártja és kormánya e veszély megtestesítője lett. A migránsválság egyedi, igen hatékonynak bizonyult kezelésével és annak megfékezésére adott javaslataival a magyar miniszterelnök populizmusa végleg veszélyessé vált, hiszen egyre több követőre talál. E sajtónak napi kötelessége lett a magyarországi és a mind jobban erősödő európai populizmus veszélyeire figyelmeztetni. Aki e témakörben e nyugati vészbégetés legfrissebb példányaival szeretne találkozni, kapcsoljon ma reggel a Klubrádió nemzetközi sajtószemléjére, ahol az egykori kommunista közrádió közkeletűen rigorózus rostáján átment Szelestey Lajos három orrszörcsögés közben darálja le az aznapi, kötelező penzumot, hogy azután lihegő »sziát« odavetve siessen el a terepet visszaadva tovább populistázó kollégáinak. 

A magyarországi balliberális sajtó már igen sokszor definiálta a populizmust. Az maga a megtestesült gonosz, sugalmaz, felbújt, a nép szószólójának adja ki magát, szociális érzékenységet mímel, nemzeti összefogást sürget hamisan, trükkösen hivatkozik a népre és a kereszténységre, kisajátítja a nemzeti szimbólumokat, demagóg, sőt – hangzik a vádak sajátos további eleme – »élősködik a nemzet testén«. És számára természetesen populizmus az, amit az »embertelen huszadik század termelt ki magából«, mely szóösszetételből mindenki tudja, hogy az mit akar jelenteni. A világért sem a kommunista mészárszéket. 

A földi valóságban ma a populizmus azt jelenti, hogy annak képviselői a világrend meghatározó erőivel szemben a nép hangján beszélnek és viharosan nyernek teret Magyarországtól, Dánián, Ausztrián és Svájcon át Lengyelországig, valamint számos Európán kívüli országban. Amit a példátlan méretű migránsválság csak erősít és erősíteni fog. Mert miért is ne fogná egyre inkább pártját a népek duzzadó tengere azoknak, akik kerítéssel és fegyveres erőkkel akarnák kívül tartani a kontinenstől Isahaq-ot és Youssou-t, nem pedig azokét, akik a tolerancia, a multikulturalizmus és egyéb művi fogalmi kreatúra megvalósításán munkálkodnak sajtóval, titkosszolgálatokkal, bíróságokkal és fegyveres erőkkel?

A populizmus kövér kategória. Azt lökünk bele, akit akarunk, és azt is tartjuk távol tőle. Vajon miért nem volt populista George Bush amerikai elnök, amikor a világ népének rokonszenvére játszva azzal a hazugsággal rohanta le Irakot és okozta ott több mint egymillió ember halálát, tett milliókat földönfutókká vagy menekültekké, hogy a felakasztott Szaddám Huszein elnöknek tömegpusztító fegyverei vannak? Vajon miért nem nevezték populistának a jobboldalon minden ágy alatt a populizmus rémét szimatolók azt a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, aki a népszerűség reménye érdekében lehazudta a csillagos eget, mint később bevallotta? Azt is tudjuk bírálóitól, hogy a populista pártok vezetői csak a hatalom megkaparintásában és megtartásában érdekeltek. Mintha a nekik nagyon tetsző Angela Merkel- és Francois Hollande-féle vezetők nem védenék meg hatalmukat minden eszközzel, beleértve azt, hogy nemcsak saját nemzetüket, de egész Európa sorsát dobják oda a farkasoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2015. november 02. 20:32
A probléma szempontjából ajánlom mindenkinek a Gladiátor című kitűnő film megtekintését. A cselekmény a római császárkor vége felé játszódik, Markus Aurelius halála után. A fiatal császár Commodus egy igazi tökös populista. A nép gladiátor játékokat akar töménytelen mennyiségben, az új császár pedig szeretne a nép kedvében járni, ezért nem sajnálja a pénzt a gladiátorokra. A dologgal van egy apró bökkenő, a buli árát a gabona raktárak kiürítésével fedezi, és az értelmesek kezdik pedzegetni a kérdést, hogy ugye akkor télen mit fog enni a nép? A film így kezdődik és nagyon jól mutatja az u.n. populista politika perspektíváját. A jelenlegi magyar politikai helyzettel való bármilyen hasonlóság az Ön képzeletének szüleménye, vagy nem. Más téma: Magyarország jelenlegi alaptörvénye: 8. cikk (3) Nem lehet országos népszavazást tartani az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről; b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központi adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvény tartalmáról; c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról; d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről; e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről; f) az Országgyűlés feloszlásáról; g) képviselő-testület feloszlatásáról; h) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről, valamint megelőző védelmi helyzet kihirdetéséről és meghosszabbításáról; i) katonai műveletekben való részvétellel kapcsolatos kérdésről; j) közkegyelem gyakorlásáról. A mélyen tisztelt képviselők ehhez mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánnak a populizmus új korlátlan világában.
becike4
2015. november 02. 15:59
Ne azt figyeljék,amit mondok!Ez populista volt?
BőröndÖdön
2015. november 02. 14:59
A jelenlegi állampártnál nincs nagyobb populista hazánkban...
Vezetéknév Utónév
2015. november 02. 10:56
Az ideológiai összevisszaságot elitellenes demagógiával leplező populizmusnak annyi köze van a valódi, értékalapú politikához, mint az Ezo-tévés kuruzslónak az orvoshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!