Homályos látás

2015. november 17. 16:47

Nem csak háború és erőszak elől menekülő nők és gyermekek érkeztek az országba. Fiatal muszlim férfiak százezrei jöttek és jönnek, sokuk regisztrálatlanul. Nem mindegyikőjük pacifista.

2015. november 17. 16:47
Berthold Kohler
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Nem meglepő, hogy a nagykoalíció politikusai tiltással határos hangnemben figyelmeztetnek, hogy ne kapcsoljuk össze a terrorizmus és a menekültválság témáját. Attól tartanak, hogy a közvélemény hangulata – ami már a párizsi mészárlás előtt is rendkívüli módon feszült volt – végleg megváltozik. A Willkommenskultur iránti töretlen lelkesedés a lakosság széles rétegeiben ültette el az aggodalmat, miszerint nem fog sikerülni Németországnak, hogy megbirkózzon a tömeges bevándorlás okozta sokrétegű kihíváshalmazzal. Ide tartozik a jog és törvényesség uralmának, valamint a belső biztonság fenntartása is. Éppen e két téren tűnt a német állam a leggyengébbnek és legrosszabbnak az utóbbi hónapokban – amilyennek különösen a terror időszakában nem kívánjuk látni.

Igaz, hogy sok Németországba érkező migráns ugyanattól a veszedelemtől menekül, ami a párizsi vérengzés és több más felfoghatatlan vérontás mögött is áll. És nekik meg is kell adnunk a védelmet. De nem csak háború és erőszak elől menekülő nők és gyermekek érkeztek az országba. Fiatal muszlim férfiak százezrei jöttek és jönnek, sokuk regisztrálatlanul. Nem mindegyikőjük pacifista.

Eddig állítólag nem voltak köztük terroristák. A hatóságok jelentései szerint a merénylők más utakat részesítettek előnyben. Ez többszörösen nyugtalanító. Az iszlamista terrorszervezetek az új típusú világháborújukhoz többnyire közvetlenül nyugaton toborozzák harcosaikat – azokban a párhuzamos társadalmakban, amelyeket nyilvánvalóan alig lehet ellenőrizni, sem Franciaországban, sem Németországban. A fiatal muszlim férfiak áradata ezeket a miliőket, amelyeknek már most számos dzsihadistát és azok támogatóit köszönhetünk, tovább növeli. A »házilag készített terrorizmus« veszélye minden egyes fiatallal nő, akit a véres, militáns iszlamizmus itthoni szószólói maguk mellé fordítanak.

A koalíció ezt gyors integrációval és a migránsok alkotmányban hívő patriótákká való nevelésével előzné meg. Dicsérendő a próbálkozás, hiszen az iszlamizmus elleni világot körbeölelő háború a végén tényleg csak a fejekben nyerhető meg. Csakhogy: biztos, hogy ez az ellenmisszió jobb kimenetelű lesz ebben az emberáradatban? Sokkal jobb, mint Franciaországban?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
derakin
2015. november 18. 09:23
Sprengungkultur... Bocsi guglifordító :)
apika2
2015. november 18. 08:36
Nem kell, hogy konkrétan robbantók jöjjenek, akiket klasszikus terroristának képeztek... Elég, ha jól képzett, és megfelelő karizmájú ideológusok jönnek, és pár szakértő, akik meg fogják találni a régebbi betelepültek között az utánpótlást... A történelemben néhányszor volt már rá példa, hogy elég egy jól szervezett irányt mutató csapat, és lesznek csatlakozók bőven. Lenin elvtárs is így kezdte...
Nomine
2015. november 18. 08:29
szánalmas a német sajtó ébredezése persze TŐLÜNK soha nem fognak bocsánatota kérni az már nem PC, keletre szarnak nagy ívben
kurbitalis
2015. november 17. 22:33
Itthon a rendszer ellenes gyerekek ikonja volt Joe Cocker. Csak egy példa. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!