Nem kapjátok meg a gyűlöletem

2015. november 17. 10:45

Nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket.

2015. november 17. 10:45
Antoine Leiris
Facebook / atv.hu

Egy francia férj levele a feleségét lemészárló terroristákhoz

*

„Péntek este, elvettétek egy különleges teremtménynek az életét, az életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de ti nem kapjátok meg a gyűlöletem. Nem tudom kik vagytok, nem is akarom tudni. Halott lelkek vagytok. Ha ez az Isten, akiért vakon gyilkoltok, a saját képére teremtett minket, akkor minden golyó a feleségem testében egy seb az ő szívében.

Nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket.

Azt akarjátok, hogy féljek, hogy bizalmatlanul nézzek a honfitársaimra, hogy feláldozzam a szabadságom a kényelemért cserébe.
Ön vesztett! Újrapróbálkozhat.

Újra láttam őt ma reggel a várakozással töltött éjszakák és a nappalok után. Ugyanolyan szép volt mint péntek este mikor elment. Mint 12 éve amikor belebolondultam.

Természetesen tele vagyok szomorúsággal. Ezt a kis győzelmet nektek adom, de nagyon rövid lesz ezt ígérem. Tudom, hogy velünk lesz minden nap, és találkozunk majd a szabad lelkek paradicsomában, ahová ti nem kaptok bebocsátást.

Ketten maradtunk a fiammal, de erősebbek vagyunk a világ minden hadseregénél.

Nincs is több időm, amit rátok fecsérelhetnék, mert oda kell mennem Melvilhez, aki most ébred a délutáni alvásából. Pont 17 hónapos és uzsonnázni fog, mint minden nap. Azután elmegyünk játszani, mint minden nap és ez a kisfiú egész életében legyőz majd benneteket azzal, hogy boldog és szabad lesz. Mert nem, nem kapjátok meg az ő gyűlöletét sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2015. november 17. 14:56
Lehetséges! Foglalkozásom okán gyakorlatias ember vagyok, nálam a tett ér valamit, az elmélkedés nem sokat. Ámbátor ilyen helyzetben még nem voltam, amikor a történést nem tudtam befolyásolni.
Morgen
2015. november 17. 14:18
"Mit segítne rajta ha ezután gyűlölködő emberré válna? Talán visszakapná tőle a meggyilkolt hitvest, kevésbé érezné veszteségnek a hiányát?" Nem erről van szó. A fia jövője érdekében kötelessége tennie a dolgát, hogy vele ne fordulhasson elő ilyen! Mindent meg kell tennie addig, amíg friss a dolog és melléállnak! A gyűlölködés nem számít ide. Aki csendben tűr, az nem gondol a jövőre.
ottapont
2015. november 17. 14:07
Nem értem a sok negatív hozzászólást. Ez a férfi két dolgot nem akar: gyűlölni és félni. Nem azt írja, hogy nem szeretné ha elfognák és megbüntetnék a tetteseket (ha még vannak életben közülük) ssemmiféle ilyet nem ír. Csupán nem hajlandó a hátralevő életében gyűlölettel a szívében élni, teherként cipelni, belekeseredni. Mit segítne rajta ha ezután gyűlölködő emberré válna? Talán visszakapná tőle a meggyilkolt hitvest, kevésbé érezné veszteségnek a hiányát? Aki tartósan, huzamosabb ideig gyűlölt már valakit valamiért az tudja, hogy ez mekkora teher és ráadásul nem old meg semmit. Te cipeled, téged lehúz, gyűlöleted tárgyára nagy valószínűséggel semmilyen hatással sincs. Hogy nem hajlandó félni az is pozitívum. Ha ilyen akciók után eluralkodna az embereken a félelem (lásd a dzsihadistákról szóló filmmel kapcsolatos gyáva visszatáncolást) az a terroristákat igazolná. Úgy érezhetnék, jogosan , hogy győztek. A Jóisten irgalmas szeretete, vigasztaló jelenléte legyen ezzel a férfival, a kisfiával és minden gyászoló családdal Párizsban, és mindenütt a világban.
bispora
2015. november 17. 13:57
Kb ezért esélytelen az átlag nyugateurópai az elmuszlimosodás ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!