Nagy átverés a „Dolgok Internete"?

2015. október 25. 10:34

A „Dolgok Internete" (IoT) folyik a csapból is, de mikor szembesülünk azzal, mennyire nem ellenőrizhető és álságos valójában „okos"-nak hitt technológia?

2015. október 25. 10:34
Thomas Ricker
The Verge

Marco Rinesi szerint (Institute for Ethics & Emerging Technologies) a Dolgok Internete (IoT: Internet of Things) lesz a következő nagy lufi, amikor szembesülnünk kell azzal mennyire nem ellenőrizhető és álságos a mindenható okos"-nak hitt technológia. Nagy a kísértés, hogy ezekhez az okos szenzorokhoz olyan szoftverek fognak tartozni már eleve, melyek hazudni is tudnak, ha akarnak", gondoljunk csak a mostani nagy VW botrányra a dízel autóikkal kapcsolatban. Vajon a cégek tényleg ellen tudnak állni majd a kísértésnek, hogy egy kicsit, de azért kozmetikázzák a termékeiket? A Volkswagen után a Samsung is lebukott", hogy kicsit feljavították a TV-ik energia felhasználását, hogy megfeleljenek az európai szabványoknak. De a porszívóknál is most derült ki valamit eltitkolt a Bosch és a Siemens is… Lassan kiderül mindenkiről, hogy remekül fel tudják használni a smart" címkét, hogy leplezzék gyengeségeiket? Vajon az okos termékek garanciát adnak majd arra tényleg nem másra használják őket? Például a tévénk lehet, hogy megfigyel minket, majd rögzíti gesztusainkat és vásárlási szokásainkat is marketing célok végett? Az a technológiai előny, melyet a Dolgok Internete ígér gyakorlatilag cégek "direkt elfuserált" termékeinek a rabszolgáivá fog tenni minket?"

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!