Segítség, a gép emlékezik helyettem!

2015. október 08. 16:36

Ismerős az élmény, hogy a GPS nélkül a sarokig se találna el, és vécére is elfelejtene elmenni, ha nem szólna a naptárprogram, hogy itt az idő? Mióta egyre több okoseszközzel vagyunk körülvéve, természetes, hogy egyre nagyobb a félelem, hogy közben mi magunk egyre butábbak leszünk.

2015. október 08. 16:36
Bolcsó Dániel
Index

A memóriánkat eddig is megtámogattuk mindenféle külső eszközzel, elég csak a tollra és papírra gondolni. A határidőnaplók, telefonnoteszek, jegyzetfüzetek és tapadós cetlik már hosszú ideje segítik a csodálatos, de véges agyunkat. De a produktivitást segítő módszerek, és az ezekre épülő szoftverek is erre alapoznak: készíts listát a teendőidről, írd le, mit mikorra kell elvégezned, hogy ezek észben tartása helyett magára a feladatra koncentrálhass. Már a világ egyik legnépszerűbb jegyzetprogramja, az Evernote is digitális agyként, az ember memóriájának kiterjesztéseként hirdette magát. Nem véletlen, hogy a sohasem felejtő elefánt szerepel a logójukban, a kismillió hasonló szolgáltatással együtt épp az a céljuk, hogy még az uborkasaláta receptjét se kelljen újra és újra megkeresni az interneten.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!