Török Gábor és a világpolitikai tényező

2015. október 06. 06:07

Világpolitikai tényezővé Gandhi, Martin Luther King és Nelson Mandela nőtte ki magát, nem az Orbán-Rogán-Szijjártó gecitrió. Ezek csak megértek az életfogytiglani börtönre.

2015. október 06. 06:07
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Török Gábor szerint Orbán világpolitikai tényezővé nőtte ki magát. A Magyar Labdarúgó Szövetség független elnökségi tagja téved. Orbán semmivé nem nőtte ki magát. Annyi történt, hogy a menekültek balkáni útvonala Magyarországot érintette. A menekültek váltak világpolitikai tényezővé, nem Orbán. Orbán mindössze azért lett híres, mert mesterségesen idézett elő kaotikus helyzetet és embertelenül bánt a menekültekkel. Ez felháborodást keltett, ami ismertté tette őt. Ezt keveri Török azzal, amikor valaki a kvalitásai révén a világpolitika alakítója lesz.

Világpolitikai tényezőnek azt nevezik, akinek döntései az emberiség sorsát befolyásolják. Orbán néhány ezer ember sorsát befolyásolta, akik Magyarországon át akarták eljutni Európába. Kihasználta a kiszolgáltatott helyzetüket és véresre verette őket. Dróthálóval megfogta őket, mint a nyulakat. Gyáván könnygázt fújatott gyerekekre és nőkre. Megveretett külföldi újságírókat. Letöröltette az AP tudósítójának felvételeit, amelyen látszott, hogy kutyát uszítanak menekültekre. Ilyeneket a legsötétebb diktatúrákban tesznek. Ezt nem »világpolitikai tényezőnek«, hanem bűnözőnek hívják. Világpolitikai tényezővé Gandhi, Martin Luther King és Nelson Mandela nőtte ki magát, nem az Orbán-Rogán-Szijjártó gecitrió. Ezek csak megértek az életfogytiglani börtönre.

Orbán győzelemre akarja vezetni a szélsőjobboldalt Európában. Ez támadás a szabad világ ellen. Ehhez használt fel háborúból menekülő családokat és dehumanizálta őket. Orbánnak, mint »világpolitikai tényezőnek« ezért a kis röszkei kalandért a hágai nemzetközi bíróság előtt lenne a helye. Orbán szándékosan kiprovokálta az összetűzést, hogy a menekülteket lejárassa és magát megmentőnek tüntesse fel. Nemzetközi jogot sértett, amikor menekültek elé szögesdrótot húzott, és aki menedékkérelmet nyújtott be, azokat rögtönítélő bíróságok futószalagon, érdemi vizsgálat nélkül utasították el. Utána ugyanazokat a menekülteket, akiket Röszkénél véresre veretett, néhány kilométerrel arrébb regisztráció nélkül különbuszokkal szállított az osztrák határra. Amikor ezt tette, akkor is törvénytelenül járt el. Az egész egy goebbels-i propagandát szolgált.

A sikeres főpróba után ettől az embertől nem áll távol, hogy népirtást rendezzen. Töröknek gondolnia kellene magára, hogy amikor Orbán és bandája bíróság elé kerül, az álelemző propagandisták is ott végezhetik: akik a diktátort fényezik, egy bűnszervezetnek falaznak, azok bűntársak. Török az Orbán farpofái közt eltűnt politológusok egyik legképmutatóbb képviselője, aki nyerészkedésből járat le egy szakmát.

(...)

Orbán Pesten nagy szájjal uszít a muszlimok ellen, aztán New Yorkban azt is letagadja, hogy az iszlámnak köze lenne a népvándorláshoz. Miközben az Iszlám Állam gyilkol Szíriában. Mindenki felelős, Amerikát most csak »nemzetközi politikaként« emlegeti. Európa is, amely a menekülteket befogadja, szemben vele, aki Pesten elvitatja még azt is, hogy ezek menekültek, de New Yorkban már együttérző velük. Azt mondja róluk, hogy »országaik rossz kormányzásának áldozatai«. Említést sem tesz arról, hogy ezek az országok éppen olyan tetü rendszereket működtetnek, mint az övé. Orbán szerint nem a népirtó rezsimekkel van baj, hanem azzal, hogy nem jól csinálják. Nem kormányoznak olyan jól, mint ő. Elfeljti, hogy ő az elején jár annak, aminek Aszad a végén.

Török ezt a mocsok magatartást emeli az egekbe, a gátlástalanságot politikai erénynek nevezve.

S ha már New Yorkról van szó, tegyünk említést a magyarok súlyos aránytévesztéséről. Azon nem csodálkozunk, hogy Magyarország legnagyobb tudományos tekintélye nem Albert Einstein, hanem az antiszemita összeesküvés-elméletek elmebeteg terjesztője, Drábik János. Ma már kormányzati szinten beszélnek nyíltan vagy burkoltan »háttérhatalomról«, amit még soha senki nem látott, egyetlen tagját megnevezni nem képes. A magyarok népirtó rezsimek helyett Amerikát teszik felelőssé a világ bajaiért, az orosz propagandacsatornák hazugságait visszhangozva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. október 07. 10:33
"Bartus László ugyanis 2001-ben jelentette meg a Maffiaregény című könyvét, amely az olajos alvilágról, a '90-es évek életellenes leszámolássorozatáról íródott. A "tényfeltáró" könyvében szinte a teljes akkori olajos bűnözői kör szerepelt. Kivéve az Energol Rt. tagjait: Portikot, Radnait, Drobilichot, Csüllögöt... Róluk valamiért "elfelejtkezett" Bartus. Őket nagy ívben kikerülte a "tolla". A média világában tudott dolog, hogy a könyv megjelenését Portikék finanszírozták, az iromány tartalma tudatosan elterelte a figyelmet a valós történésekről - ez volt az energolosok célja a "művel". Bartus azokban az években kimondottan jó - de inkább nagyon jó - anyagi körülmények között élt, olyan nívón, hogy azt átlagos újságírói fizetésből nem lehetett finanszírozni. Bartus László korábban a Népszava, a Magyar Hírlap és a 168 Óra "oknyomozó" újságírója volt, néhány éve a magyarellenes kirohanásairól hírhedtté vált, New York-i székhelyű Amerikai ("Magyar") Népszava főszerkesztője. Talán egyszer az is kiderül, hogy ő kitől, mikor, mennyit kapott."
népoldali56
2015. október 06. 16:58
...ÉS MI VAN HA AZ EGÉSZ MENEKÜLT KÉRDÉS ARRA JÓ, HOGY SZÉLSÖJOBBOS KORMÁNYOK KERÜLJENEK KORMÁNYRA,MAJD A TÉNYLEGES VILÁGHATALOM TOTÁL GAZDASÁGI KÁOSZT GERJESZT,HOGY A NÉPEK ÖRÖKRE MEGTANULJÁK MI A REGULA,VÉRES "VISSZADEMOKRATIZÁLÁSSAL " VÉGLEG LESZÁ ÁMOL A NEMZETÁLLAMOKKAL,LÉTREHOZVA AZ EGYESÜLT EURÓPAI SZÖNYÁLLAMOT.
ato boldizsár
2015. október 06. 16:17
Fujj, de ostoba. Na jó, nyilván nem (csak) az, ezért fizetnek... De normális helyeken az ilyen nyilvánvaló hazudozást és terelést büntetnék.. és még ezek sírnak a sajtószabadság miatt. :)
Ellensúly
2015. október 06. 14:52
Miért népszerűsíti a Mandi ezt az elmebeteget? Vagy ha mindenkinek teret adnak, miért nem szemlézik a Bartusnál mérsékeltebbnek tekinthető Kuruc.infót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!