A világvégéről

2015. október 12. 19:57

Világunkat – mint annyi más világot/civilizációt – a hülyeség fogja romba dönteni.

2015. október 12. 19:57
Aristo
Aristo blogol

„Egy reggelen felébredvén azt olvastam, Svédországban egy leszbikus püspöknő felajánlotta az egyik templomot a migránsok számára és egyúttal javasolta azt is, hogy a kereszteket takarják le, mert azok alkalomadtán idegesíthetik a mohamedánokat. Mondjuk én még javasoltam volna oltárterítőnek a próféta zöld zászlaját is. Az más kérdés, hogy a mohamedánok mit szólnak hozzá, hogy vendéglátójuk egy leszbikus nő. Valamint az is kérdéses, a toronyban hogy mutat majd a müezzin a nagyharang mellett. A hír olvastán, különösebb megfontolások nélkül is nyilvánvalóvá vált, hogy a világ megérett a pusztulásra. (...)

Arról is értesültem, hogy a svéd egyház nem minden tagja értett egyet a kinevezéssel, olyannyira, hogy a multikulturalizmus nevében Ugandából hívtak érseket felszentelni saját püspöküket. Ezek a négerek megbízhatóan homofóbok, ezért van túlnépesedés Afrikában.

Itt tartottam a hír feldolgozásában, mikor megszólalt a rádió és Szigetvári Viktor kezdett nyilatkozni. Ott álltam, beszorulva a leszbikus, svéd püspöknő és Szigetvári Viktor közé tehetetlenül. Nem tudtam eldönteni, melyik az ijesztőbb. Hogy Szigetvári miről és mit nyilatkozott arra nem emlékezem, nem csak a mostanira, az előzőekre sem, mert szerintem még sohasem nyilatkozott olyat, amit érdemes lett volna megjegyezni.

De kétségbeejtő volt.

Az értelmiségi agy már csak olyan, hogy mikor a valóság szorongatni kezdi, absztrakciókba menekül. Nekem is csak az jutott eszembe, hogy nem kell választanom, melyik dolog szörnyűbb, mert egy tőről fakadnak. Világunkat – mint annyi más világot/civilizációt – a hülyeség fogja romba dönteni. És romjain majd körtáncot jár Szigetvári Viktor és a leszbikus, svéd püspöknő a migránsok álmélkodó tekintete előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. október 13. 17:51
Brávó Aristo, minden cikke frappáns.
Karvaly
2015. október 13. 10:47
"Egy idősödő, kövérkés, szemüveges, jelentéktelen arcú nőt láttam" Eva Brunne? Tényleg úgy néz ki, mint a szocialista időkben a nejlozniknis pártakárki, aki minden kérésre enyhén sajnálkozva meg tudta mondani, hogy _miért nem lehet_.
kuwiq
2015. október 13. 10:24
Érdekes. Még nem hallottam a svéd leszbikus püspökről, de nyilván van rá igény. Ahogy a templom letakarására is belülről. Ezek után nem lehet vitás, lesz majd olyan svéd keresztény egyház is, amelyik muszlimoknak ad szolgáltatásokat, ha már olyan szép számmal összejöttek náluk. A kereszteket, madonnákat és a többi felesleges tárgyat majd a templomok előtt halomba rakják és az egyszerűség kedvéért eztán müezzinnek nevezett kántor flgyújtja az egészet. A szobrok arcát szétverik, mert az emberábrázolás zavarhatja a híveket.
Öreg
2015. október 13. 09:41
Szegény Luther ! Vajon mit gondol most a magukat "luteránusnak" mondó svéd evangélikusokról? És nem hallottam egyetlen magyar evangélikus véleményt sem eme "derék" svéd püspöknő viselt dolgairól! Ezeknek úgy kellenek a muszlimok, mint utolsó mentsvár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!