A Bell-vádbeszéd

2015. október 30. 08:56

Megszámolni sem tudom, hogy az Egyesült Államok illetékesei hányszor tették szóvá az orbánista demokráciadeficiteket, de valamennyiszer süket fülekre találtak.

2015. október 30. 08:56
Aczél Endre
Népszabadság

„Megszámolni sem tudom, hogy az Egyesült Államok illetékesei hányszor tették szóvá az orbánista demokráciadeficiteket, de valamennyiszer süket fülekre találtak. A washingtoni külügy államtitkárai, szenátorok, képviselők, tudós alkotmányjogászok abszolúte fölöslegesen háborogtak amiatt, ami nálunk történik, mert a magyar kormány pontosan tudja, hogy miként az unió, a NATO sincs büntetőexpedíciókra berendezkedve.

Ez egyetlenegyszer sem történt meg. A kutya ugat (szegény állat, másodszor hozom elő), a karaván halad. Orbán teljesíti azt az ígéretét, hogy 2010-től ott folytatja, ahol 2002-ben abbahagyta, csak »keményebben«. Most már végképp nem érdekli, hogy egyetlen barátja sincs Amerikában, mert a szó gazdasági értelmében nincs függőségi viszony, veszteni alig tud. Nem is akar az amerikaiak kedvében járni – a külügyminisztériumban végrehajtott személyi változások (Németh Zsolt kiebrudalása, az »atlantisták« háttérbe szorítása) erről szólnak. Ha meglepte is, hogy elődjével ellentétben – Kounalakis asszony csak távozása után nyitotta ki a száját – Colleen Bell tíz hónap elteltével nekiesett az orbáni politikának, joggal gondolja, hogy ha egyszer már letojta, amit Hillary Clinton, akkor még külügyminiszterként, Budapesten kritika gyanánt megfogalmazott, és ez semmilyen következménnyel nem járt –nos, akkor miért kéne Bell asszony miatt aggódnia?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. november 01. 08:54
Mint te a kocsmát a Váci úton
catalina9
2015. október 31. 14:26
zsoltkom [Hozzászóló kiszűrése] 2015. október 31. 10:16 Az nem leiskolázás, hanem zavart dadogás volt .. Nema Elvtárs, szépen higgadtan leiskolázta Lady Goodfriendet... Másnap aztán Orbán a földbe is döngölte őket, Sorosostól, kerítésestől..
Karakter
2015. október 31. 12:04
Aczél Endre rozsdásodó kijelentésének nincs jelentőség. De Colleen Bell asszonynak igen, mert bírálta saját országa bevándorlás politikáját. Kár, hogy meggondolatlanul erre az ingoványra lépett! http://sonyo.blog.hu/2015/10/31/colleen_bell_burkoltan_tamadja_az_usa_bevandorlas_politikajat
lalinagypapaa
2015. október 31. 11:36
Bandikám!Kabd bé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!