Menekültkrízis és Magyarország: manipulált valóságunk

2015. szeptember 09. 13:30

Az Orbán-kormány, amely hónapok óta hergelte a közvéleményt a menekültek ellen, és tetszelgett Európa megmentőjének szerepében, az általa ígért „kemény kéz politikájához” gyengének és következetlennek bizonyult.

2015. szeptember 09. 13:30
Köves Nóra
HVG

„A helyzet valóban rendkívüli, ám elvben korántsem lett volna kezelhetetlen egy kompetens kormány és egy egységesen fellépő Európai Unió számára. Ám a magyar kormány nem akarta megoldani a helyzetet, ehelyett politikai haszonszerzésre és gyűlöletkeltésre használta fel kiszolgáltatott emberek életét, így a probléma gyakorlati megoldása a laikus polgárokra maradt, akik puszta emberségből látták el azokat a feladatokat, amelyeket az állam nem tudott vagy nem akart ellátni. A helyzet augusztusra látványossá és égetővé vált: zömmel háborúk elől menekült, kimerült, éhes és szomjas felnőttek, gyerekek feküdtek Budapest utcáin.

A menekülthullám elindulásáért természetesen nem Magyarországot vagy az Európai Unió más országait terheli a felelősség, ám amit a kérdésben a budapesti kormányzat az elmúlt fél évben művelt, az az inkompetencia és a gonoszság olyan sűrűségét mutatta meg, ami még a rendszerváltás utáni hazai politikában is párját ritkítja. Az Orbán-kormány, amely hónapok óta hergelte a közvéleményt a menekültek ellen, és tetszelgett Európa megmentőjének szerepében, az általa ígért »kemény kéz politikájához« gyengének és következetlennek bizonyult, a legalapvetőbb humanitárius feladatok ellátásától pedig elzárkózott. De belebukott a kérdés kezelésébe az Európai Unió is, amely a jelek szerint elhasalt egy, a Törökországra, Jordániára és Libanonra zúduló menekülthullám tizedét kitevő embertömeg érkezésétől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. szeptember 10. 08:02
Ez a kövespatkány is el szeretné pusztítani hazánkat.
moricka13
2015. szeptember 10. 03:52
Köves Nóra! Ne hergelje a magyarokat! Nagyon jól tudjuk, hogy a menekülthullám elindulásáért nem Magyarország, nem az Európai Unió országai és nem Orbán Viktor a felelősek, hanem egészen mások. Nevezze meg a felelősöket! Annyira ostobának nézi a magyarokat, hogy akár Orbán, akár más,csak úgy lehet hergelhet bennünket? Nevezze nevükön azokat is, akik képtelenek a helyzet kezelésére és ne ott keresse a felelősöket, ahol nincsenek!
néhai Ch.Pilot
2015. szeptember 09. 22:32
A cikk alcíme: Egy gyűlölködő zsidó nő hazugságai az Orbán-kormányról.
Balango
2015. szeptember 09. 22:00
"Nem számít hogy az emberek mit gondolnak a háborúról - mondta a bíró. Az a háborúnak mindegy. Akárha azt kérdeznénk tőlük hogy mi a véleményük a kőről. Háború mindig volt. Ember se volt még de a háború már akkor itt várta a Földön. A legfőbb mesterség a legfőbb mesterét. Mindig így volt és mindig is így leszen. Csakis így és sose másképp. (Cormack McCarthy: Véres délkörök)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!