Mi vár Németországra?

2015. szeptember 10. 09:55

Németország másfél évtizede még Európa beteg embere volt, tartósan magas, jórészt strukturális, 10% körüli munkanélküliséggel, zéró növekedéssel. Emlékszünk még?

2015. szeptember 10. 09:55
Gál Zsolt
Új Szó

„Mert a gazdasági helyzet sem lesz állandóan ilyen pozitív, Németország másfél évtizede még Európa beteg embere volt, tartósan magas, jórészt strukturális, 10% körüli munkanélküliséggel, zéró növekedéssel. Emlékszünk még?

És arra, hogy Spanyolországba a 2007-et megelőző másfél évtizedben több mint 5 millió bevándorlót vonzott a növekvő gazdaság, amely a válságban lufiként durrant ki, a munkanélküliség meg 25 százalékra ugrott? A menekültek elhelyezkedési esélyei mindig a legrosszabbak, mert nem a munkaerőpiaci kereslet vonzotta őket az országba, gyakran nincs megfelelő képzettségük, nyelvtudásuk, a jóléti rendszer viszont nyitva áll előttük.

Még több gond lehet a muszlimok társadalmi integrációjával. Mert ez eddig sem egy sikersztori német földön, és akkor nagyon finoman fogalmaztunk. Szóval józan ésszel mérlegelve arra jutunk, hogy a folytatódó menekültáradat gyorsan alááshatja Németország kivételes pozícióját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2015. szeptember 10. 13:53
Hmm..kíváncsi vagyok mikor érkezik az elsö német "menekült" Magyarországra. Kedves német barátaink, Magyarország be fog fogadni benneteket, de Angelát ne hozzátok magatokkal, keressetek neki egy jó magas fát.
Bokros Birka
2015. szeptember 10. 12:35
Uraim, ha Angela Merkel visszavesz egy kicsit abból a nagy arcából akkor regisztráljátok, mint német menekültet. A sváb közösség majd segít neki beilleszkedni a Magyarok közé!
lucabrasi
2015. szeptember 10. 12:32
Mi vár Németországra? Káosz.Európa újra égni fog.
kenwood
2015. szeptember 10. 12:12
Nos, ami engem kisse meglep, az az, hogy senki nem ugy gondolja, termeszetesen segiteni kell es menedeket nyujtani az üldözötteknek, de mindjart mindenki letelepiteni akarja mindet. Szo sincs arrol, ha vege a haborunak, mehetnek haza. Ha atmeneti segitsegnyujtasrol lenne szo, szerintem teljesen mas lenne a kislany fekvese, de azt (joggal) sokan nem akarjak, hogy ezek az emberek vegleg elfoglaljak europat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!