Vezérek ideje

2015. szeptember 24. 07:20

Az éles elméjű politológus blogja végül is nevén nevezi, mihez is kellene hozzászoknunk: a vezérek idejéhez. Magyarul: az egyszemélyi diktatúrához.

2015. szeptember 24. 07:20
Friss Róbert
Népszava

„Nem látunk a jövőbe, mint a századvéges G. Fodor Gábor napokban életre keltett internetes kormánypárti lapja, mármint, hogy a vezérelvű demokrácia kora jönne el, amely ilyen formán nem létezhet, hiszen már az elnevezése is ellentmond önmagának. Az éles elméjű politológus blogja végül is nevén nevezi, mihez is kellene hozzászoknunk: a vezérek idejéhez. Magyarul: az egyszemélyi diktatúrához. Jobb is, ha nem háborgunk, jobb, ha nem ijedünk meg, mert úgy sem tehetünk ellene semmit - mondja. Persze, nem azért, mert a történelem ismétli önmagát, mert megint masírozik valaki Rómába, esetleg a vezér úgy érzi, ideje felülni a weimari köztársaság romjainak tetejére, és onnan rikoltozni, amíg a fél világot nem dönti romba. Nem, ezek a vezérek mások. Ők is A Nép emberei, persze, de ők a saját kezükkel szétszedett demokrácia romjain szuggerálják az emberek fejébe: azért kellenek ők, meg ez az ő megváltó idejük, és ezt akarják az emberek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. szeptember 24. 15:15
Az, hogy a szerző nem csak ír de olvas is meghökkentő baloldalon ritkaság. Ám az olvasottakat képtelen megérteni , no akkor visszazökkenünk a baloldali realitásba.
ellenforradalmár
2015. szeptember 24. 10:44
"...az akkor demokratikusan megszavazott MSZP" A 2002-es választás konkrétan csalás volt (láncszavazás?)! Addig és azóta sem tért el jelentősen a közvélemény-kutatás a választások eredményétől. Kovács László a választások előtt megmondta, hogy "nem közvélemény-kutatás kell nyerni, hanem választást". Valószínűleg ő már akkor tudta...
kitiltott
2015. szeptember 24. 10:16
nagyon ideje lenne már hogy tényleg az legyen amiről álmodtok egy IGAZI diktaúra hogy ki lehessen benneteket söpörni ebből az országból szemét haza áruló libsi zsidó banda..
Rideg Planeta
2015. szeptember 24. 09:30
Ez beteg. Már csak a szovjet időkből maradt proletárok, munkásőrök és egyéb , a véres kommunista elnyomást kiszolgáló besúgók veszik ezt a szennylapot és erre itt diktatúrázik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!