Egy pukkancs vagdalkozik

2015. szeptember 17. 13:45

Lehet asszisztálni Seehofer bajor pártvezér-miniszterelnök Merkel kancellárral szembeni áskálódásához, de ennek Magyarország megihatja a levét.

2015. szeptember 17. 13:45
Domány András
hvg.hu

A hidegháború idején a szovjet diplomatáknak volt szokásuk így viselkedni, de az már rég volt, továbbá a Szovjetunió világhatalom volt. Persze, a diplomáciában sok a képmutatás, álságos magatartás, megjátszás, de az elmúlt néhány évszázadban mégiscsak kialakult az a gyakorlat, hogy vannak politikusok, akik veszekszenek, és vannak diplomaták, akik a háttérben megpróbálják elsimítani a dolgokat, és fenntartják a civilizált érintkezést.

Ha még lenne a kormány környékén, aki ért a diplomáciához, és meg is mer szólalni, az arra is figyelmeztethetné a miniszterelnököt és miniszterét, hogy nem feltétlenül bölcs dolog belemászni a német belpolitikai viszályokba. Értem én, hogy Orbán és a bajor CSU kölcsönösen rajonganak egymásért. De azért tudni kell, hogy a CSU annak a faroknak a szerepét játssza, amely csóválni próbálja a kutyát. (Bár önállóskodásának néha egy kis szereposztás-íze is van.) A »nagy testvér« CDU-nak oda kell figyelnie rá, de ez mégis egy olyan párt, amely a 16 tartomány közül csak egyben létezik. Igaz, ott rendíthetetlenül kormányoz ősidők óta, és az is tény, hogy ez az egyik legfontosabb tartomány: a 70 000 négyzetkilométeres és 12 millió lakosú Bajorország független országként is jelentős volna. De nem az. Vagyis lehet asszisztálni Seehofer bajor pártvezér-miniszterelnök Merkel kancellárral szembeni áskálódásához, de ennek Magyarország megihatja a levét.

Egyszóval nem ártana, ha Magyarországnak lenne diplomáciája.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. szeptember 18. 11:53
Volt egy pukkancs nálad? Ti ebbe élitek ki magatokat, aztán csodálkoztok, hogy mindig szar az eredmény.
Bumapapa
2015. szeptember 18. 11:24
Tudom, merjünk kicsik lenni, Te mocsodék hazaáruló genya! ( Ha Magyarország miniszterelnöke pukkancs, akkor Te minimum a fentieket érdemled) Döbbenetes, hogy ezek a szemétláda - belsők még kritikus helyzetben is csak ócska proli módon mocskolódni tudnak, sőt ilyenkor élnek igazán és azt hiszik, hogy hatásosan tudnak destruálni, miközben a dumájuktól csak a 80 év feletti ősávósok maszturbálnak.( Heller Spanci és elvtársai a Lukács Györgyben ) Sötét identitászavaros degenerált psychopaták!
jégecet
2015. szeptember 18. 09:36
Olvasgasd a FAZ cikkét (meg úgy általában német kommenteket), kis pukkancs, aztán vagdalkozz onnan a hvg-ből.
ptrfarkas43
2015. szeptember 17. 19:54
Irigylem a Cseh, Szlovák, Lengyel népet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!