Az én falum

2015. szeptember 30. 17:13

A magyar rendőrség ezekben a napokban, a déli határokon visszaszerezte a pesti utcákon 2006-ban elvesztett becsületét.

2015. szeptember 30. 17:13
Belénessy Csaba
Magyar Idők

„Kopogtak a szívemen a hírek. Irány Zákánytelep, irány haza!

A sínek mentén már leszorultam az útról, rendőrkonvoj vitte a váltást. Éjjel-nappal ott vannak mindenütt, a sorban állásnál, a kiszállásnál, a beszállásnál, az ételosztásnál, a migránsok mellett, a helybéliek között. A honvédekkel együtt nyugalmat, biztonságot adnak az embereknek. A magyar rendőrség ezekben a napokban, a déli határokon visszaszerezte a pesti utcákon 2006-ban elvesztett becsületét.

Egyre több az ismerős, rám köszönnek, ugye tudod, ki vagyok? A fia­tal polgármester és egy örökmozgó, szemüveges lány szervezi az életet. Pedig ilyenkor, ősz táján már saját magukkal törődnek a falusiak, kint vannak a földeken, szüretelnek, gyűjtik télre a tüzelőt. Most mégis jönnek a vándorok közé. Osztják az ételt, hozzák a takarót, aztán összeszedik az ételt és kiszedik a bozótból a takarót. Húzzák a szájukat, szentségelnek is néha, de tizenkét óráznak, eláznak, cipőt cserélnek, ruhát váltanak, teát főznek, vizet hoznak, tapossák a sarat. Hosszú vonatok jönnek, tizenhat teli vagon, ezer ember, tizenhat üres vagon, negyven zsák szemét.

– Soha nem lesz vége – mondja egy fáradt ember.

Zákánytelepnek a nyakába szakadt a szétesett világ.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyPál
2015. október 01. 07:55
Már csak arra kell várnunk, hogy a nemzet mélymagyar csőcseléke amely vasdoronggal, téglával esett neki a rendőrségnek majd kirabolta és fölgyújtotta a TV székházát szintén visszanyerje becsületét.
Pál Pusztai
2015. szeptember 30. 21:02
Belénessy Csaba! nem tudom mennyi pénzért írtad ezt de ütősebbet is kanyaríthattál volna érte. Ha ingyen csináltad bocs.
liberálzöld.
2015. szeptember 30. 19:56
Köcsög vagy Csabi, az is voltál.
lynx
2015. szeptember 30. 19:49
"Zákánytelepnek a nyakába szakadt a szétesett világ.” .......................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!