Az európai püspökök készek a menekültek befogadására

2015. szeptember 08. 10:23

A veszéllyel szembesülők kétségbeesettségének látványa nem lehet, hogy ne érintse meg mindenki szívét és elméjét.

2015. szeptember 08. 10:23
Angelo Bagnasco
Magyar Kurír

A pápa szavai mindig nagyon egyenesek: konkrét módon kéri a közösségektől, plébániáktól, monostoroktól és kegyhelyektől, hogy nyissák meg kapuikat, és legyenek befogadók. S Európa püspökeinek azt mondja: »támogassatok ebben a felhívásban« a gyakorlatban. Mit gondol, meg fog ez valósulni a gyakorlatban?


Igen, biztosan gyors válasz születik. Éppen a következő héten fogunk beszélni erről, amikor az európai püspöki konferenciák elnökei Jeruzsálemben találkoznak szokásos évi plenáris ülésükön. Úgy gondolom, ez újabb ösztönzés lesz arra, hogy még alapvetőbb kapcsolat jöjjön létre az Európában működő különböző egyházak között. (...)

Mit gondol, mi történik az európai szolidaritás szintjén?

Mind Európában, mind nemzetközi szinten vannak pozitív jelek, úgy látom. A veszéllyel szembesülők kétségbeesettségének látványa nem lehet, hogy ne érintse meg mindenki szívét és elméjét. Olaszországban a nép, a mi közösségünk és az állam már régóta keresik a lehető legjobb választ. Ezért ha meglesz ez az egység, ez az összehangoltság európai szinten, amelyért mindig könyörgünk – amelyet mint olasz püspökök mindig kértünk –, az mindenkinek segítség lesz, kezdve éppen ezeken a szegény embereken.”
 
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. július 08. 12:27
"A veszéllyel szembesülők kétségbeesettségének látványa nem lehet, hogy ne érintse meg mindenki szívét és elméjét." Valóban, az Európát elözönlő muszlim hordák miatt egyre több ember esik kétségbe. Meg a liberalizmusba és álhumanizmusba belehülyült kretének nagy száma miatt is, akik lelkesen ássák Európa és a kereszténység sírját.
Morgen
2015. október 14. 01:49
Van megoldás. Minden politikusnak adni kell belőlük 100-at. Örökbe.
Balango
2015. szeptember 27. 20:15
"Nem számít hogy az emberek mit gondolnak a háborúról - mondta a bíró. Az a háborúnak mindegy. Akárha azt kérdeznénk tőlük hogy mi a véleményük a kőről. Háború mindig volt. Ember se volt még de a háború már akkor itt várta a Földön. A legfőbb mesterség a legfőbb mesterét. Mindig így volt és mindig is így leszen. Csakis így és sose másképp. (Cormack McCarthy: Véres délkörök)
XPEH BAM
2015. szeptember 27. 20:15
Európai püspökök = Piroska Bevándorlók = Farkas...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!