Mézédes mag nélküli

2015. augusztus 05. 07:30

Az agráriumozás különösen jól megy, ez ténykérdés, egymást érik a sikeresebbnél sikeresebb agráriumkampányok, nem hiába költi az állam a súlyos százmilliókat, a magyar fogyaszt vagy ha úgy tetszik, zabál.

2015. augusztus 05. 07:30
Uj Péter
Népszabadság

Az agráriumozás különösen jól megy, ez ténykérdés, egymást érik a sikeresebbnél sikeresebb agráriumkampányok: a sertéshúskampány, a baromfikampány, a zöldségkampány, az almakampány, a tejtermékkampány (ezt éppen most jelentette be maga a miniszter) –mind-mind teljes siker, nem hiába költi az állam a súlyos százmilliókat, a magyar fogyaszt vagy ha úgy tetszik, zabál, a végén majd jön Norbi, és lefogyasztja – ez a magyar perpetuum mobile.

A dinnye sikere is nagy közös siker. A finoman kigondolt, hatékony kormánykommunikációra azonnal rezonáló állampolgár mit is tehetne? Nyomja az egyik dinnyét a másik után. Pedig még nem is volt Magyar Dinnyék Útja Rali, Nemzeti Dinnyemaraton, Kárpát-medencei Dinnyenap, egész hétvégés dinnyekülönkiadás az M1-en vagy egyéb, de ami késik, nem múlik, sok még a százmillió a kasszában és sok a kreatív elme az országban.

Persze akadhat olyan szkeptikus forma malíciózus kellemetlenkedő, aki azt állítja, hogy amióta világ a világ, a dinnye akkor fogy, ha meleg van, és két hét kánikula majdnem negyedével emeli az éves dinynyeforgalmat… De az ilyen kötekedőket nyilván a külföld pénzeli, horribile dictu Soros György, vagy egyszerűen genetikailag nem szeretik a magyarokat, sem a magyar dinnyét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. augusztus 05. 10:05
" nem hiába költi az állam a súlyos százmilliókat," - majd Uj Péter belenézett a tükörbe és folytatta; "a magyar fogyaszt vagy ha úgy tetszik, zabál"
balbako_
2015. augusztus 05. 09:14
A feltűnően ápolatlan szerzőnek fáj, hogy nem az EU-ból idehordott szemetet eszi a jó nép, hanem a magyar dinnyét és még a termelők is jól járnak.
hátakkor
2015. augusztus 05. 09:00
Magyar embernek magyar dinnyét!
cutcopy
2015. augusztus 05. 08:57
Természetesen idiótáék ostoba módon kötekednek, a dinnyekampány 2011-óta zajlik és természetesen a húsz százalékos fogyasztás növekedése nem a téli szezonhoz képest értendő hanem a 2011 előtti nyári dinnyeszezonokhoz képest..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!