Fapados ország

2015. augusztus 28. 15:39

A kormány arra készül, hogy az útépítésekben is bevezeti a „fapados autópálya” fogalmát. Beláthatatlan távlatokat érzek ebben a fapadosítási lázban.

2015. augusztus 28. 15:39
Somfai Péter
Népszava

„Próbálok barátkozni a gondolattal: előbb-utóbb fapados szintre süllyedünk. Akár a határokra is kiírhatjuk majd a csillagos tábla alá, hogy aki belép hozzánk, pontosan tudja, fapados szolgáltatásokra számíthat itt a Duna-Tisza közén. (...)

Most olvasom, a kormány arra készül, hogy az útépítésekben is bevezeti a »fapados autópálya« fogalmát. Készül egy hézagpótló jogszabály, ami megengedi az építőknek, hogy olyan autópályát építsenek, amit autópályának mondanak de mégsem az. »Csökkentett műszaki tartalmú gyorsforgalmi út« lesz a neve. Nem lesznek leállósávok, de lehetnek szintbeli kereszteződések, körforgalmak és akár jelzőlámpák is. Annyiban autópálya csak, hogy kétszer két sávos az úttest, már ahol kétsávos, mert ahol lehet, a másik sávot akár el is spórolhatják, de biztosan teljes autópálya díjat fogunk majd a használatáért fizetni. Igaz, így sokkal olcsóbb az építése, ám kicsit olyan lesz, mint a magyar narancs: pici, savanyú, balesetveszélyes, de a mienk.

Ha nincs elég vendég a budapesti luxus szállókban, nyissanak fapados emeleteket, ahol a vendég maga húz ágyneműt és takarít, a Gundelben pedig elmossa maga után a tányérját.

Beláthatatlan távlatokat érzek ebben a fapadosítási lázban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fóbia
2015. augusztus 29. 08:48
Egy újságot nem tudtok rentábilisan vezetni de az ország dolgaiban kurva okosak vagytok!
Energetikus
2015. augusztus 28. 23:43
jó lesz a fapados - ha minden fapados lesz ...
granuloman
2015. augusztus 28. 18:55
Angliában sok ilyen út van. Rövidebb szakaszokon (-50km) jó megoldás.
várúr
2015. augusztus 28. 17:29
a "fapados autópálya" kifejezés pár ballib firkász találmánya. A fapados Somfai rácuppant. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!