Ávós? Nem! NAV-os!

2015. augusztus 16. 09:36

Mielőtt nagyon a valóságtól elrugaszkodottnak ítélnénk, hogy az adóigazgatásból egyfajta atombombát akarna csinálni a kormány, érdemes néhány tényt és pletykát feleleveníteni.

2015. augusztus 16. 09:36
F. Szabó Emese
Népszabadság

Azért kell fizetni, mert az adott vállalat valamiért feketeseggű: beszólogatós híradót gyárt, túl sok profitot termel.

De kaptak ilyet a túl sok búcsúpénzzel lelépett közalkalmazottak, köztisztviselők is. A végkielégítés-adó nem volt más, mint bosszú. Értelmezhetetlenül kevés pénzt hozott, mégis keresztülnyomta a kormány, mert elhatározta: megszívat néhány ezer embert.


Miután az adókivetést sikerült önző célok megvalósítására alacsonyítani és szinte ostorként használni, nem meglepő, hogy az ellenőrzést is a maga igényeihez igazítaná a kormány. Ez a kommunikáció szintjén persze az ésszerű és logikus átalakítás jegyében zajlik majd, de illúzióink ne legyenek. A sajtóban napvilágot látott verziók szerint Orbán Viktor kormányfőnek szüksége lenne egy olyan, titkosszolgálati jogosítványokkal felruházott szervezetre, amely egy teljesen megbízható vezető kezében képes kontrollálni cégeket, egyéneket.Vagy ha ez nem megy, egy teljesen lebutított hatóságot rendelnének Lázár János keze alá, így a Miniszterelnökség bármely céget és bármely egyént közvetlenül megfigyelhetne. 

Mielőtt nagyon a valóságtól elrugaszkodottnak ítélnénk, hogy az adóigazgatásból egyfajta atombombát akarna csinálni a kormány, érdemes néhány tényt és pletykát feleleveníteni. Az első millás tüntetésen a szervezők saját számlaszámukat adták meg, ahová a tüntetés szervezéséhez kértek adományokat. A hatóság heteken belül ellenőrzés alá vonta a szervezőket.Állításuk szerint semmiféle politikai célja nem volt az ügynek, ám mégiscsak érdekes, hogy az érintettek semmilyen más módon nem hívták fel magukra a figyelmet. A gyanúsan költekezőkre nem ugranak rá ekkora hévvel. A pletykák ennél sokkal durvábbak. Ezek szerint vannak olyan társaságok, amelyeket adóhatóságon kívülről érkező utasításra el kellett lehetetleníteni. Erre elég jó módszerek vannak, elég az áfát visszatartani, és gyanús körülményekre hivatkozva vizsgálatot kezdeni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. augusztus 16. 21:19
Emese az, hogy te ÁVÓ-sozol, olyan mintha Adolf Hitler Gestaposozna.
Mich
2015. augusztus 16. 16:44
Az ÀVÓ-s gyerekek a Népszabi, a Népszava és a HVG szerkesztőségében vannak...
hátakkor
2015. augusztus 16. 14:26
Pletykák, meg sajtóban napvilágot látott verziók alapján milyen remek kis cikk íródott.
Peter8811
2015. augusztus 16. 14:21
Teller ede levele. Igaz? Nem,akkor jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!