Szent István (intelmek nélkül)

2015. augusztus 21. 14:49

Így tessék érteni az „idegenek gyámolítását”. Ők azok, akik ha naponta kétezer muszlim lépte volna át a határt, lemészároltak volna minden beözönlő muszlimot.

2015. augusztus 21. 14:49
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„István korában előbb volt valaki »szatmári«, mintsem »magyar«. És ezt a »magyart« még az osztályöntudat is megelőzte akkor, vagyis fontosabb volt, hogy »nemes vagyok«, „pap vagyok«, vagy éppen »paraszt vagyok«, mintsem hogy »magyar vagyok«. A »magyar vagyok« volt a legutolsó tényező. Így tehát, nem árt tudnunk, hogy Natio Hungarica tagja csak a nemesség és a papság volt, és e Natio Hungarica tagja lehetett egy német vagy egy olasz vagy francia nemes is, ám egy »magyar« paraszt nem.


Így tessék érteni az »idegenek gyámolítását«. Ők azok a királyi udvarnak »hasznot hajtó«, a királyi hatalmat és a központi államot védelmező nemesek, lovagok, papok vagy éppen tudósok, akik a Natio Hungarica tagjaivá válhatnak. Ők azok, akik ha naponta kétezer muszlim lépte volna át a határt, a királyi szót hallva és a véres kard körülhordozása nyomán lesiettek volna a déli gyepűhöz, és lemészároltak volna minden beözönlő muszlimot. Mint legelsősorban is idegent, vagyis nem katolikust.

Így kéretik idézgetni az Intelmeket, idióták!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2015. augusztus 23. 12:59
"Így tehát, nem árt tudnunk, hogy Natio Hungarica tagja csak a nemesség és a papság volt, és e Natio Hungarica tagja lehetett egy német vagy egy olasz vagy francia nemes is, ám egy »magyar« paraszt nem." S mivel Bayer nyilván úgy gondolja, hogy ő a jelen kori Natio Hungarica-nak tagja lenne már miért ne akarná lemészárolni a muszlimokat? Nyilván örülnünk kell annak, hogy pillanatnyilag a magyar nem tagokat még életben hagyná...
hetedik
2015. augusztus 23. 00:07
Kuc-kuc, a sabesz a latt nem kellett volna kussolnod mi? Mit szól majd a rebéd?
bornemiszabela
2015. augusztus 22. 14:10
meg téged is Bayer, svábnak hazudott zsidógyerek.
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. augusztus 22. 11:34
"Ők azok a királyi udvarnak »hasznot hajtó«, a királyi hatalmat és a központi államot védelmező nemesek, lovagok, papok vagy éppen tudósok, akik a Natio Hungarica tagjaivá válhatnak." Világos! Akik megvették a letelepedési kötvényeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!