Fogjátok már fel, hogy csak a hergelés befejeztével lehet megoldást keresni!

2015. augusztus 28. 09:16

A magyar kormány ezidáig legalább még nem ment teljesen szembe a nemzetközi joggal; feltehetőleg inkább arra játszik, hogy a lehető legkaotikusabbá tegye a menedékkérők megérkezését és magyarországi tartózkodását.

2015. augusztus 28. 09:16
B. Simon Krisztián
Kettős Mérce

Tudnánk segíteni, ha akarnánk. A menekültekkel szemben a leghumánusabb és egyben a Nyugat számára leghasznosabb eljárásmód az, ha bebocsátást nyernek, és lehetőséget kapnak arra, hogy a hatóságok elbírálják a menedékkérelmüket. Ha itt vannak, és hagyjuk őket dolgozni, tanulni, az a lakosságnak is előny, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a külföldi állampolgárok Németországban például átlag háromezer euróval többet fizetnek be életük során adóként, mint amennyit szociális juttatásokként kapnak. És profitálunk azáltal is, hogy hazatérve majd ezek az emberek viszik az európai tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket, és ezeket felhasználva próbálják majd meg a háborúk után újból felépíteni az országukat, és visszahozni azt a nemzetközi vérkeringésbe.

És amikor ezt konstatáltuk, elkezdhetjük feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket idáig inkább kijelentettünk, de még annál is inkább propaganda-üzemmódban próbáltunk lenyomni az emberek torkán.

Például, hogy lehetnek-e a menekültek között terroristák? Erre a válasz: semmi nincs kizárva, de azért elég idióta húzás lenne bármely terrorszervezettől, hogy ezer kilométereket gyalogoltatja az embereit fegyver nélkül, miközben utánpótlását meg Európából próbálja toborozni. Meg az is elég ostoba húzás lenne egy terroristától, hogy direkt leveteti az ujjlenyomatukat a hatóságokkal (hiszen ez elkerülhetetlen Európába jutva). Másrészt vannak titkosszolgálataink és menekültügyi eljárásaink, amelyek segítenek kiszűrni, ha valaki ilyen céllal érkezne (és nekik menedéket sem vagyunk kötelesek adni).

De miért fogadjuk be őket, ha esetleg, elméletileg, vagy akár egy gondolatkíserlet erejéig, nincs kizárva, hogy vannak közöttük terroristák? Talán azért, mert ugyanennyi erővel nekünk is mondhatnák bármelyik határátlépésnél, hogy »Tünés haza, terrorista!« Valamennyi statisztikai esélye mindannyiunknál megvan ennek.

És mi van, ha rossz társaságba keverednek, vagy ha úgy döntenek, hogy itt maradnak, és a gyerekeik terroristák lesznek? Na ja, nem árt integrációra is költeni. (…)

Miért van mindenkinek drága sportcipője és telefonja? Nem néztem meg mindenkinek a ruházatát, de a Közel-Keleten elég könnyű olcsó másolatot kapni bármiből, legyen az Nike cipő vagy Armani póló, szóval simán lehet, hogy nem Gattyán György luxusáruházából öltözködnek. A telefon meg egyáltalán nem csoda, ha azt vesszük, hogy ez általában az egyetlen eszközük, aminek segítségével kapcsolatot tartanak az otthoniakkal, és tervezhetik az útvonalukat. Ráadásul az elmúlt években a Közel-Keletet elárasztották az olcsó és használt okostelefonok is (részben az arab tavasz hatására még kiszuperált Iphone-ok is jöttek). Plazmatévét viszont nem láttunk még egyikük hóna alatt sem, de még laptopot se nagyon.

Most akkor vegyünk fel mindenkit? Nem túl sok ez? Jogos kérdés. Szoktak riogatni azzal, hogy egész Afrikát, azaz egymilliárd embert nem tudnánk felvenni – bár nem is készül ide egész Afrika, sőt, még a menekültek nagyobbik része is inkább az otthonához közel, a szomszédos államokban marad, mert nincs pénze az útra, és szeretne minél hamarabb hazatérni, ha stabilizálódik a helyzet. A helyzet az, hogy még senki nem vizsgálta, mikor lenne túl sok a menekült, bevándorló, stb. az országban. De kérdés az is, hogy mi lenne az a »túl sok«. Az viszont biztos, hogy most még nem tartunk annál a pontnál, hogy ez egy komolyan aggasztó kérdés lehessen, hiszen Európa lakossága nem nő, hanem csökken, és simán profitál mostani mértéken a bevándorlásból. Aki veszít azzal, hogy Európában van, és nem otthon (már amenyniben béke lenne), az a szír irodalomtanár, akit csak takarítónak vesznek fel nálunk, és az ország amelyet maguk mögött hagytak (legalábbis attól a ponttól kezdve, hogy el lehetne kezdeni az országot felépíteni). Szóval persze, az is egy legitim kérdés, hogy úgy tekintünk-e rájuk mint átmeneti vendégekre, vagy mint leendő állampolgárokra, és az is, hogy miképpen segédkezünk majd nekik hazájuk helyreállításában.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. augusztus 28. 17:16
Ennyire hülye nem lehet valaki, tehát ellenség. Lassan ideje volna ezeknek a felforgatóknak is elkapni a tökét.
1000bocs
2015. augusztus 28. 16:09
Csak szólok hogy a cigányok itt is vannak, még a nyelvet is beszélik, hagyjuk is őket dolgozni, mégsem fzetnek be több ezer euróval több adót mint amibe az ellátásuk kerül. Az araboknál a sem mindenki gépészmérnök bagy orvos, a milliónyi férfi nagy része eddig bambán bámulta otthon amíg az asszonyok dolgoztak. Azt hinni hogy ezek hirtelen nekiállnak tanulni és dolgozni szembemegy az eddigi tapasztalattal. A cikk kb. ennyire komolyanvehető. Csupa liberális feltételezésre épülő számonkérés.
ormányos csillós
2015. augusztus 28. 13:11
103 évet kapott a pedofil zsidó 2013, január 24 - 13:28 Bűnügy Friss hírek Vezércikk 59 rendbeli szexuális zaklatás - 12 éves kislányt "gyógyított" orális szexszel a szatmári származású ortodox rabbi pedofilzsidoA New York-i zsidó közösség elismert tagja rendszeresen orális szexre kényszerített egy 12 éves lányt, akit terápiára küldtek hozzá szülei. A magyarországi eredetű szatmári ortodox zsidó szekta ismert tagja, Nechemya Weberman számos alkalommal orális szexre kényszerítette azt a most 18, akkor 12 éves lányt, akit a szülők hozzá küldtek oktatásra. A lány "bűne" az volt, hogy Cosmopolitant olvasott, és kétségbe vonta a szekta szigorú szabályait. A New York-i Williamsburg ultraortodox közösségének elismert tagjának ügyében most hirdetett ítéletet a bíróság. Nechemya Weberman összesen 103 év börtönt kapott - írja a The New York Times. A bíróság már december 9-én bűnösnek találta Webermant 59 rendbeli, három éven át folyó szexuális zaklatásért. Ügyvédje, George Farkas szerint védence ártatlan, és fellebbezni fog ennek érdekében. Weberman nem kommentálta a bíróság előtt az ítéletet. Nem ritka a zsidó rabbik közt a pedofília Számos rabbi különösen vonzódik a gyermekek iránt. Több ezer "kiválasztott" pedofil lepleződött le az elmúlt években, az esetekről folyamatosan beszámolt a kuruc.info. A hírportál arról tájékoztatott néhány hónappal ezelőtt, hogy az FBI gyermekpornográfia birtoklása miatt tartóztatta le Evan Zaudert, aki a Yeshivat Noam nevű New York-i ortodox iskolában tanított. A munkahelyi számítógépén több száz olyan fényképet találtak, melyek fajtalankodás közben ábrázoltak kisfiúkat. Zauder nemcsak tanár volt, a letartóztatása idején rabbinak készült, a Yeshiva egyetem diákja volt. The New York Times - HVG - index - mti - kuruc.info nyomán
Lorpo
2015. augusztus 28. 12:41
Én ilyenkor sírok. Annyira, de annyira cáfolható tételes az egész katyvaszt, és annyira, de annyira megrázó látni, hogy olyan emberek osztják az észt akik egy utópiában élnek, a tényektől legkevésbé sem zavartatva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!