Minden történelmi párhuzam sántít

2015. július 12. 12:50

A délkeleti végeken, kizárásos alapon, lassan a náci Arany Hajnal fog helyzetbe kerülni. Csakhogy tudjuk mivel játszik Schauble, Schultz, az offshore-lovag Juncker, meg az Igaz Finnek.

2015. július 12. 12:50
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Tudom, minden történelmi párhuzam sántít, de mégis bevillan a görög helyzet kapcsán egy szörnyű de ja vu. Volt egy ország Európa keleti felén, ahol 1918/19-ben a demokratikus kormányt az Antant-hatalmak tudatosan szorongatták, hozták megalázó, vállalhatatlan helyzetbe, majd a Vix-jegyzékkel ki is nyírták. Most van egy ország Európa délkeleti végén, ahol a demokratikus kormányt az EKB, az Eurogroup tudatosan szorongatja, hozza megalázó, vállalhatatlan helyzetbe. Itt, Európa keleti felén, 1919 márciusában a bolsevisták vették át a hatalmat. Ott, a délkeleti végeken, kizárásos alapon, lassan a náci Arany Hajnal fog helyzetbe kerülni. Csakhogy tudjuk mivel játszik Schauble, Schultz, az offshore-lovag Juncker, meg az Igaz Finnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. július 12. 22:14
Ha egy közösség Schiffer úr a saját válságának a megoldására valami nemzetiszocializmus- félét választ,mint politikai megoldást,akkor ezen az se fog változtatni,ha bárki a feje tetejére áll,de az se,ha a világ összefog és ad a görög államnak 100.000.milliárd dollárt. Az is elfogy ti.egyszer,s majd akkor jönnek a nemzetiszocializmus-féle politikák.
kalhana
2015. július 12. 17:09
A "demokratikus" Károlyi kormánnyal való hasonlat helyett helytállóbb az első VH alatti Görögország példáját felhozni. Az Antant fellázította Venizelosz miniszterelnököt a legitim uralkodó, I.Konstantin ellen, aki országa semlegességét akarta. Az Antant jóvoltából így egy ideig két Görögország létezett, de facto egymással hadiállapotban. Természetesen sem akkor, sem most sem érdekelt senkit semmiféle "demokrácia".
drkovax
2015. július 12. 16:46
András, ahhoz képest, hogy az Arany Hajnallal riogatsz éppen, többször támogatólag nyilatkoztál a Jobbikkal alkotandó "technikai koalíciót" illetően. "Nem érzéd eszméid közt az űrt ..." ?
Mich
2015. július 12. 15:56
Andris, te nagyon szereted a görög tolvajokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!