A közmunkaprogram embertelen

2015. július 19. 16:11

A NER legnagyobb közellenségnek kikiáltott csoportja ma, az un. „megélhetési bevándorlók”. A propagandából egyértelmű, hogy magyar közigazgatás területén őket kell a legjobban gyűlölni minden tisztességes magyar embernek.

2015. július 19. 16:11
Munkát Kenyeret Tisztességes Béreket Egyesület
MTI

„Európa szerint a magyar közmunka program egyszerűen összefoglalva embertelen. Akik ugyanis ebbe a közmunka programba belekeverednek, esélyük sem lesz onnan kitörni. Egy normális ország ellátó rendszere az esélyteremtési, kitörési pontokra helyezi a súlyt. Nálunk a kormány, a minimálbérrel, és a közmunkás éhbérrel szegénységbe, mélyszegénységbe tart és taszít milliókat.


A NER legnagyobb közellenségnek kikiáltott csoportja ma, az un. »megélhetési bevándorlók«.  A propagandából egyértelmű, hogy magyar közigazgatás területén őket kell a legjobban gyűlölni minden tisztességes magyar embernek. Hogy jön ez ide? 

A kormány úgy gondolja, hogy az egyik legkeményebb intézkedésként megfenyegeti és megbünteti a menekülteket azzal, hogy bevonja őket is a magyar közmunkaprogramba. Ezzel a mondattal ismerte el a kormány, hogy a közmunka nem foglalkoztatáspolitikai eszköz, hanem büntetés, és ezzel a mondattal tett egyenlőség jelet a NER több százezer közmunkás, és a hivatalból gyűlölendő és üldözendő menekültek közé.

Ide jutottunk!

Most úgy látjuk, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Liga Szakszervezetek által kezdeményezett népszavazás az egyetlen sikerre vihető ügy, amelyre már régen vár a munkavállalói világ. Az aláírásgyűjtés sikere, több ezer közmunkásnak adná meg a reményt a szabadulásra, a népszavazás sikere pedig sokkal többet jelentene a konkrét kérdés eldöntésénél. 

Éppen ezért támogatjuk, és csatlakozunk a népszavazási kezdeményezést elindító szakszervezetekhez.

2015. július 19.
A Közmunkás Szakszervezet Elnöksége”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2015. július 20. 11:11
Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület: Bármit csak munkát ne!
smarton
2015. július 20. 08:33
Sok okos Tóbiás, jogotokban van vállalkozásokat gründolni és munkaerőket alkalmazni. Mint ahogy ma Magyarországon a dolgozó emberek többsége kényszerből megteszi. Ez itt az egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalkozók hazája. Ja, hogy hülyék vagytok ahhoz, hogy szegény semmire sem jókon segítsetek? Magukon se tudnak, ti se tudtok nekik, majd valaki... Ja, az állam. Hülyén is, lustán is, bevándorlón is, addig is lehet okosan szidni.
toyoda
2015. július 20. 06:35
"kitörési pontokra helyezi a súlyt." megint egy semmi!
néhai Ch.Pilot
2015. július 19. 22:48
Jó a cikk melletti kis avatar: kiskoromban a ZsebTV című gyerekműsor elején a Móka Miki így kopogott belülről a képernyőn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!