Jár nekik

2015. július 07. 11:59

Nem elsősorban a sajtót, hanem az állampolgárokat tartja távol az információktól az új szabály, amely szerint a közérdekű adatok igénylőinek fizetniük kell.

2015. július 07. 11:59
A szerk.
Népszabadság

„Nem elsősorban a sajtót, hanem az állampolgárokat tartja távol az információktól az új szabály, amely szerint a közérdekű adatok igénylőinek fizetniük kell.

Annak arányában, mennyire terhelik az állam apparátusát.

Mintha az adófizetők nem éppen azért tartanák azt, hogy tisztességesen, átláthatóan működjön, és kérés nélkül is hozzáférhetővé tegye az ezt dokumentáló adatokat. Úgy is hívják ezeket: közérdekűek, tehát az állampolgárok közösségére tartozók, így alapesetben nyilvánosak. Nem ennek vagy annak az ellenzéki pártnak, civil mozgalomnak, sajtóterméknek dolgozik az állami hivatalnok, amikor rendelkezésre bocsátja a kért tényeket, számokat, hanem önnek, az adófizető, választó állampolgárnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. július 07. 18:11
Ott tévedel vörösbunkós szerkesztő,hogy a nép nem kivácsi a ti hazug sjtótokon megjelenő még hazugabb közérdekű adatokra.De van remény, van tőletek lejjebb is:pld. az alja atv.
Box Hill
2015. július 07. 15:13
Ha lenne egy jól működő Adófizetők Országos Szövetsége, akkor az intézne minden ilyen kutatást (a sajtóval karöltve), felmentve az egyéneket ettől a feladattól (és kiadástól).
BőröndÖdön
2015. július 07. 14:28
A tolvajok rettegnek a nyilvánosságtól!
Mich
2015. július 07. 13:29
Mit lármáznak egy hatósági díj miatt?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!