Vissza kell küldeni az illegális beván­dor­lókat

2015. június 01. 14:02

Az aggodalom elsősorban a tábor közlében élő debreceniekért fogalmazódik meg. Meg kell jegyezni azt is, hogy a menekülttábor nem illik a város profiljához, és túl is van terhelve. Interjú.

2015. június 01. 14:02
Papp László
Napi Gazdaság

– Liberális körökben nagy port kavart az is, hogy a kormányfő Debrecenben bejelentette: bezáratná a helyi menekülttábort. Mi erről a véleménye?

– Messzemenőkig egyetértek a miniszterelnökkel. El kell érni, hogy Debrecenben ne működjön menekülttábor. Az egyetemen rengeteg külföldi diákunk van, azokból a térségekből is sokan tanulnak nálunk, ahonnan a bevándorlók egy része jön. A város velük szemben toleráns, nálunk nincsenek etnikai feszültségek, de a menekülttábor nagyon sokat ronthat ezen az amúgy megnyugtató helyzeten. Arról nem is beszélve, hogy a tábor lakói illegálisan tartózkodnak az országban, és jogos az a követelés, hogy őket, a jogszabályoknak megfelelő eljárás után, vissza kell küldeni. Az Európai Unió déli országai a Földközi tengeren tartóztatják fel a bevándorlókat, fizikailag akadályozzák meg a partot érést, minden idegenrendészeti eljárás nélkül, akkor mi miért ne küldhetnénk vissza őket?

– Csak a külföldi hallgatók miatt aggódik?

– Az aggodalom elsősorban a tábor közlében élő debreceniekért fogalmazódik meg. Meg kell jegyezni azt is, hogy a menekülttábor nem illik a város profiljához, és túl is van terhelve. Eközben az utóbbi időben még felmerült, hogy a létesítményt bővíteni kellene. Ez mindenkinél felháborodást kelltett, de főleg azoknál, akik a tábor környékén laknak. Csakúgy, mint ők, a debreceniek nagy többsége úgy gondolja, hogy a létesítményt nem bővíteni, hanem bezárni kell.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. június 02. 08:19
Nem a tagországok, hanem a brüsszeli eu vezetők erőltetik a bevándorlás elfogadását. És nem nagy dolog kitalálni, hogy miért kellett a Majdan. Ott az a hatalmas ország, rengeteg termőföld, 600 ezer km2 és 42 millió lakos (összehasonlításul: Magyarország 93 ezer km2 és 10 millió lakos)), a semmihez nem értő bevándorló "menekülteket" felszívja a mezőgazdaság. Európa keleti feléből az inteligens, okos emberek elmennek nyugatra, még darabig biztosítják a gazdag országok egyensúlyát, a primitívek meg maradjanak keleten. "Okos" emberek, akik ezeket kitalálják. Már sok mindent kitaláltak, aminek isszuk a levét.
áfonya
2015. június 02. 07:50
Illegális bevándorlókhoz csapják hozzá a gyf-t is a feleségével együtt ,bolgár származása kapcsán. Bolgárok jajjj de örülnének neki ,ferkó mindjárt a Bolgár miniszteri széket kinézné magának ,nagy nagy reformokat hajtana végre ,át rendezésbe kezdene privatizálna minden állami vagyont ,kihagyva belőle a Bolgár népet.
Vadjoe
2015. június 01. 17:57
"Vissza kell küldeni az illegális beván­dor­lókat" Egyértelmű. Ha most az EU elkezd bénázni, jajszegények, izé, akkor ezzel csak bátorítja a további menekültek érkezését. Olaj a tűzre. Az olaszok és a franciák nem fogják hagyni annyiban a dolgot. Van bőven tapasztalatuk a gyarmati bevándorlókkal. Sőt, a németek is kezdik megtapasztalni, milyen problémákkal járr együtt az ilyesfajta olcsó munkaerő + olcsó népszaporulat, pedig náluk a törökök még kifejezetten kultúrnépnek számítanak az afrikai meg afgán menekültekhez képest. Egyáltalán nem véletlen, hogy az Usa olyan "geci" a spanyolajkú bevándorlókkal, mint ahogy az sem, hogy Ausztrália vagy Malajzia is inkább visszafordítja a hajókat, és nem egyenként kezdi vizsgálgatni, hogy ki a politikai menekült, és ki nem az.
Spiler
2015. június 01. 17:19
Budán és a 7. kerületben kérném az új táborok megnyitását. Az ottaniak nem nácik, jól ellesznek együtt, nem zavarják egymást. Ezek a náci vidékiek bem érdemlik meg őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!