Kétharmad

2015. június 05. 13:16

A Pedagógusok Szakszervezete megalázónak tartja, hogy a Klik egy-egy szál virágot adna a tanároknak a régen szokásos pénzjutalom helyett.

2015. június 05. 13:16
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Az iskolák egyharmada pedig szembeszáll mindenféle újítással.
Némileg ezt tükrözi az idei pedagógusnap körüli háborgás is.

A Pedagógusok Szakszervezete megalázónak tartja, hogy a Klik egy-egy szál virágot adna a tanároknak a régen szokásos pénzjutalom helyett. Több iskola sértődötten visszautasítja a virágot.

Pedig a cél az, hogy a szakmai tudását és elhivatottságát bizonyított pedagógus olyan illetményben részesüljön, hogy ne legyen rászorulva jutalmakra és egyéb pluszpénzekre – amelyeket korábban objektívnek nem feltétlenül nevezhető elbírálás alapján kapott a jó, illetve az intézményvezető által különösen megbecsült tanerő…

Ha a pedagógus kevesli a köszönetet jelző virágot, akkor az anyák napi csokrát is vissza kellene adni, mert nincs mellette boríték?

Vállrándítással elintézhető lenne ez a dacos egyharmad, ha egy szűk munkavállalói kör nosztalgiájáról lenne szó a kartársi idők iránt, azonban nem elhanyagolható, hogy az iskolák harmada, ugye, nagyjából a diákok harmadát jelenti. Tehát minden harmadik gyermek olyan iskolába jár, ahol a tanári kar a túlélésre játszik, szeretné csöndben átvészelni a mostani időket, és abban reménykedik, hogy majd visszatér a régi rend, amelyben nem kell feltétlenül különösebb erőfeszítéseket tennie rátermettségének bizonyítására, amelyben a szolid fizetést a pótlékokkal, túlórapénzekkel való ügyeskedés, a szakszervezetis karácsonyi szaloncukor és a pedagógusnapi boríték egészíti ki?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2015. június 06. 14:21
A pedagógusok többsége ma már gerinctelen puhapöcs, akik abban a pillanatban otthagynák a pályát, ha megvonnák tőlük azokat a kedvezményeket, amikről egy átlagos munkavállaló csak álmodik: napi pár óra effektív munka, a hét legtöbb napján 14-15 órakor már otthon vannak, őszi, téli, tavaszi szünetek, nyáron majd' másfél hónap szabadság egyben(!) Nameg ha valaki azt hiszi, hogy a hivatalos tanévzáró (kb. június közepe) és a szabadság kezdete (július 1) között bármilyen érdemi munkát végeznek, az ébredjen fel. Általában bemennek 10-re és kettőkor le is lépnek. A köztes időben meg sírnak, hogy nincs a teremtésben vesztes, csak ők.
Tintamin
2015. június 05. 23:57
A SEGGNYALÓ KURVA ANYÁTOKAT BAZMEG!!! Orbánék konkrétan lezüllesztik az oktatást, gimnáziumokat szüntetnek meg, a középiskolás tanárok fizetése 10 éve nem emelkedett, mi a retekről beszéltek, ti szolgalelkű barmok!?? Undorító ez a pártpropaganda, okádni tudnék sugárban ekkora szervilizmus láttán. Igen, az a cél, hogy a seggnyaló, agyhalott, egybites, irányítható, önálló gondolkodásra képtelen szavazók utánpótlását megteremtsék. Szarnak ezek az országra, a hatalom a lényeg. Mindenhol fejlesztik az oktatást, ahol a jövőbe fektetnek. Egyedül nálunk veszik el onnan a pénzt. A nyugdíjunkat már beöntötték a haverok zsebébe, most a gyerekeink jövőjével játszadoznak ezek a tolvaj suttyók! Okádni kell!
totyalaci
2015. június 05. 19:01
Ki a f.szom ez a nyugati magyar? Miket hablatyol ez itt össze vissza? A pedagógusnak július 01-el adják ki a szabit és augusztus 21-től már benn kel lennie. Ha hétvégén,hét közben vinnie kell a gyereket versenyre uszodába,akárhova(ennek a nyugati magyar pöcsnek a gyermekét,unokáját stb.is) akkor nem számolhat el túlórát agy ilyesmit. Egy végzett diplomás nettó 90.000 Ft-ot keres és akkor még csesztetik a gyakorlós időszakkal meg pedagógus minősítéssel az egész pedagógus csapatot. Érdekes, egy fogorvos pl. faszául meg van fizetve, de az akire a "legdrágább"kincsünket bízzuk az meg nem. Na ennyi!!!Mindenki húzzon el a picsába a pedagógusoktól,esetleg megcsókolhatják ott,ahol én gondolom
GV0917
2015. június 05. 17:13
A Pedagógusok Szakszervezete elmehet a sunyiba! A megboldogult kádári időkben csak az üdülőhelyek elosztása, a "rendszerváltás után" a Szakszervezet vagyonának lenyúlása volt a feladata. Soha nem volt valódi értelemben politikailag semleges-csak a tagok érdekeit hatásosan támogató igazi Szakszervezet!Egyhamar nem is lesz! Vagy ha lesz is..hát ilyesféle: Extra Hungária non est vita...A Hungária alatt értsd a valódi Szakszervezetet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!