Ne szüntessük meg, hanem tegyük igazságosabbá a rezsicsökkentést!

2015. június 16. 10:41

Átalakítani úgy, hogy azok a szegénységben élő vagy lecsúszással fenyegetett dolgozók, akiknek a hó végén a rezsi kifizetése gondot okoz, kapjanak kedvezményt és segítséget. De ne kapjon az, aki az úszómedencéjét fűti.

2015. június 16. 10:41
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A kormánynak nem megszüntetnie, hanem át kéne alakítania a rezsicsökkentést. Átalakítani úgy, hogy azok a szegénységben élő vagy lecsúszással fenyegetett dolgozók, akiknek a hó végén a rezsi kifizetése gondot okoz, kapjanak kedvezményt és segítséget. De ne kapjon az, aki az úszómedencéjét fűti. Az állam, a közösség pénze nem erre való.

A jelenlegi rezsicsökkentés ugyanis úgy működik, hogy ha 400 ezeret költesz havonta rezsire, 40 ezer forintos támogatást kapsz, ha 5000 forintot 500-at, és ez nem csak azért probléma, mert nem ösztönöz a spórlásra, hanem azért is, mert a pénz nem azokhoz megy, akik így is alig tudnak fűteni télen, vagy alig tudják kifizetni a villanyszámlát, hanem azoknak, akik villákat, úszómedencéket fűtenek, lényegében luxuskiadásokra kapnak kedvezményt. Ők összességében sokkal több pénzt kapnak a közös adóforintjainkból, mint a kiskeresetűek.

A rezsicsökkentés megszüntetése káros lenne, mert az adósságkezelési és lakhatási támogatás megszüntetése mellett emberek tízezrei kerülnének emiatt az utcára. De a rezsicsökkentés átalakítása oly módon, hogy ne a nagy fogyasztókat, hanem a kiskeresetű, kevés rezsit is épphogy fizetni tudó embereket támogassa, nemhogy ésszerű lenne, hanem kötelező egy épeszű módon, az emberek érdekében tevékenykedő kormány részéről. Csak úgy tűnik, a rezsicsökkentés emberekre gyakorolt hatásai másodrangúak az oligarchák piacszerzéséhez képest. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2015. június 16. 18:16
De hiszen a balliberális média szerint nem is volt rezsi csökkentés, illetve kamu volt az egész, néhány idióta atv-és betelefonáló szerint még növekedett is a számlája. Egyedül a fideszes úszómedence fűtőknek csökkent a számlájuk. A balliberálisok nem is kértek a rezsicsökkentésből, nekik a büszke melegek fűtik a lakást, meg a medencét is.
puszika
2015. június 16. 16:54
Emberek! A kurva életbe,mi történik itt! Ez a félnótás Jámbor két éve még majdnem harakirit hajtott végre a rezsicsökkentés miatt,most meg már megtartani,sőt balkezes módra átalakítani akarja. Akkor ez most hogy? Vagy Jámbor tovább hülyült??
balbako_
2015. június 16. 15:40
Ebbe az úszómedencébe belefulladt az egész baloldal. (Ámbár - mert ők a fő úszómedence tulajdonosok - még egyik sem vágta a szolgáltató pofájába a megtakarítást. (Ezt hívják a gondolat és tett egysége hiányának.)
kitiltott
2015. június 16. 15:09
Miből élhet ez a kis köcsög ha egész nap csak hüleségeket firkálgat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!