Csak az erő

2015. június 22. 18:30

Még a napokban esedékes közös kormányülést sem várta be Orbán, a kerítés megépítésének tényszerű közlésével sokkolta Vucic szerb kormányfőt.

2015. június 22. 18:30
Friss Róbert
Népszava

„Péntek este Pozsonyban - ahol Robert Fico kormányfő meleg szavakkal méltatta magyar kollégáját, ahol másnap több ezres tüntetésen keltek ki szélsőségesek a menekültek ellen - a kormányfő nem akármilyen beszédet mondott a Globsec biztonságpolitikai fórumon. Nyolcszáz meghívott, tucatnyi elnök és miniszterelnök, a migránsok mellett szolidaritást vállaló EBESZ és a NATO vezető tisztviselői előtt - közölte, hol lakik a magyar úristen. A magyar kormány nem vár az európai válaszra a menekültválság kezelésében... egy ország jólétének legfőbb előfeltétele a stabil vezetés, a kihívások kezelésére erős vezetőkre van szükség, a népszerű európai szemlélettel ellentétben nem elég az intézmények irányítása.

Már megint az erő. Figyelem sehol.

Semmi figyelem például a szerbekre: még a napokban esedékes közös kormányülést sem várta be Orbán, a kerítés megépítésének tényszerű közlésével sokkolta Vucic szerb kormányfőt. Aki sajtótájékoztatóján kifakadt: Belgrád az utóbbi időben mindent megtett, hogy jó kapcsolatot építsen ki Magyarországgal és nemrég még azt mondta volna, hogy soha ilyen jó nem volt a kapcsolat Budapesttel, most pedig bejelentik, hogy falat építenek. Mire a szerb Blic azzal a címlappal (a Népszavában láthatták) jelent meg: Szerbia nem tábor, ami csak némi enyhítése Vucic szavainak - Szerbia nem Auschwitz. Egy dolog persze Vucic sokkja, egy másik az a nyílt zsarolás, amellyel - akár a németek, az osztrákok tettestársi részvételével - a falat jóval délebbre tolnák és egy harmadik az, ahogyan Orbán a magyar és a szerb népet egymás ellen uszítja. Az erő jegyében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rojtos
2015. június 23. 12:46
Robi, ma kivételesen rövid, és finom leszek. Kapd be. Még hogy, nekünk kell a szerb min. elnökre tekintettel lenni, amikor ők rendőri felvezetéssel szállítják a magyar határra a betolakodó hordát.
malakka
2015. június 23. 11:39
Érdekes, hogy a judeoliberális médiageciknek ellenállhatatlan igény valakinek a faszát szopni. Az, hogy most a szerbekére húztad rá magad, az csak téged minősít, européer (értsd: hazátlan) kutya
lucabrasi
2015. június 23. 07:10
Friss böffentés
tevevanegypupu
2015. június 22. 21:45
Kit érdekel a szerb miniszterelnök? Minket egyébként ezerszer jobban sokkolt az amit a szerbek műveltek Kosovóban, és ezt bizonyítottuk is, mikor a menekültek ezerszám jöhettek Magyarországra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!