Jön a víz!

2015. június 22. 11:52

Ha a gátakat átszakító, zavaros áradat közeledik, akkor ideje menteni, ami még menthető.

2015. június 22. 11:52
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor

Állunk a kertben, körül gyümölcsfák, veteményes, virágágyások. Valaki felkiált: jön a víz! Örüljünk vagy féljünk? Attól függ.

Ha a kút csapját megnyitva kiált így a tulajdonos, akkor örüljünk vele. Öntözés nélkül szép kertet teremteni – a mi éghajlatunkon – aligha lehet.

Ha viszont a gátakat átszakító, zavaros áradat közeledik, akkor ideje menteni, ami még menthető. Mert ha balszerencsénk van, az ár még a házunkat is elviheti. És örülhet, aki a puszta életét megmentheti.

Öntözni jó. De ez nem ok arra, hogy az ember az árvizet magára vonja. Addig épít gátat, amíg lehet. Mert ha már tetőzik a folyó, késő. Akkor már nincs erő, amelyik megállítsa.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. június 22. 13:13
A modern vízügyi szakirodalom téves felfogása szerint „az árvíz a folyó lázas életjelensége” - a tömeges migráció viszont valóban a mérgezett emberboly "lázas életjelensége"... Mindkettőért a "civilizált", kapzsi fehér ember a felelős!
kukagyerek
2015. június 22. 12:59
Csak hát az a baj, hogy a hantabandás vezíred csak pampog, de nem cselekszik. "Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok!)"
Nomine
2015. június 22. 12:50
Milyen igaza van.
wartog
2015. június 22. 12:48
Nogradi Györgyöt halgattam reggel, neki azert szabad hinni.Tehät köszönjük nem kell bevändorlo. El velük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!