Anya vagyok, szoptatok, micsoda botrány!

2015. május 22. 15:07

Igenis kimegyek az utcára, nem fogok szégyenkezni, nekem is jár a kávézó, a kikapcsolódás, az étterem, a hamburger, a fagyi és a sült krumpli, szépen szoptatni fogok, ha széket vagy padot és egy kis nyugalmat találok.

2015. május 22. 15:07
Hercsel Adél
hvg.hu

„A félreértések elkerülése érdekében, ma már egyre több vendéglátóipari egység: étterem, kávézó, hotel, panzió feltüntetni az ajtaján, a honlapján, a Facebook-oldalán, hogy gyerekbarát-e vagy sem. Ha gyerekbarát, akkor van pelenkázó, játszósarok, etetőszék. Józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy ezeken a helyeken nyugodtan lehet szoptatni is, és ezen egy vendég sem akadhat fönt, hiszen a gyerekbarátba a szoptatás és minden gyermeki megnyilvánulás beletartozik. Szerencsére egyre több plázában és üzletben találhatunk baba-mama szobát, ahol lehet szoptatni. (…)

Éppen ezért feldolgozhatatlan, hogy pont egy olyan helyen probléma a szoptatás, mint a McDonald’s, ahol megkockáztatom a legtöbbféle fajú, nemű, korú, állapotú, rangú ember fordul meg a nap közel 24 órájában. Valószínűleg inkább a cég által alkalmazott biztonsági szolgálat házmester tempójáról és mentalitásáról van szó. Ugyanezzel a házmester tempóval szólnak be random kedves emberek lépten-nyomon a hordozós anyukának az utcán, hogy a »gyerek mindjárt kiesik«, vagy a babakocsisnak, hogy nem öltöztette föl rendesen a gyereket, a telefonáló anya pedig maga az antikrisztus, aki károm telefonrádió-hullámokkal (!!!) épp direkt agyrákot okoz a gyerekének.

Marad tehát az egészséges arroganciával társuló önbizalom és szülői, anyai öntudat: igenis kimegyek az utcára, nem fogok szégyenkezni, nekem is jár a kávézó, a kikapcsolódás, az étterem, a hamburger, a fagyi és a sült krumpli, szépen szoptatni fogok, ha széket vagy padot és egy kis nyugalmat találok. A mindenkori házmester tempóval szemben csak így lehet védekezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. május 23. 15:21
Hercsel Adél! Sajnálom magát, hogy nem képes átélni az anyai örömöket. Ennél jobban, már csak a szerencsétlen gyerekét sajnálom. „....nekem is jár a kávézó, a kikapcsolódás.... …..hamburger, a fagyi és a sült krumpli …..” Fel sem fogja, milyen árulkodóak „öntudatos” szavai. Számára a gyerek, csak nyűg aki korlátozza a szabadságát. Ráadásul a zabálás korlátozását képtelen elviselni. Sivár öröme, sivár lelkivilágot tükröz. Jutnak eszembe feleségem szavai, amikor rákérdeztem nincs-e (nem lesz-e) gondja a; 3 évig tartó GYES-el. Minden csodálatos mondta, a gyerek mellett szabad vagyok(!!!). Így szó szerint; szabad vagyok, mondotta volt(!!!) Jut időm olvasni, nyelvet tanulni, pihenni. Neki ilyen szerény, földhözragadt igényei voltak. Volt is mire szerénynek lennie. Két diplomával, vonzó alkattal. Ha, nem is hét, de négy nyelven beszélt. És... nem csavargásra vágyott. És... nem nem sajnálta otthagyni, a vezető beosztását. És... nem volt lusta krumplit sütni. (Biztos nem ismeri; „...ha akarok egy szép képet, festek magamnak....”) Bevallom köszönettel tartozom, mert elősegítette lelki gyarapodásomat. Ugyanis, megszerettette velem a celebeket. Mert azok morálisan magasan, maga fölött állnak. Vaskó László: [email protected]
Rockpapa
2015. május 23. 14:26
Régebben a magukra valamit adó nök,a velük született szemérmüknél fogva,elvonultak a nyilvánosság elöl, amikor ezt a tevékenységüket gyakorolták.Megint átestünk a ló másik oldalára.Végül is, be is belenkázhatná a gyemekét ezen alapon az étteremben.És ha ez nem tetszik egy konzervetív parasztnak,vagy náci bunkónak huzzon el a francba.Azért megnézném hogy mit szólnának egy Koppenhágai étteremben,ha egy kelet európa csaj kirakná a csöcseit közszemlére.
Rockpapa
2015. május 23. 14:02
Még egy ,a nemzetet leparasztozó,lebunkózó liberálterrorista csaj.Ez is szégyenli a szülőhazáját.Menj te is ki,veled is csak többen vagyunk.Az értékes emberek kimennek ,ezek a nyugatimádó liberók meg itt maradnak a nyakunkon.
2015. május 23. 13:22
Variációk egy témára: apa vagyok, szoptatok. Gyere Adél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!