A nullához konvergáló MSZP kitörési lehetőségeiről

2015. május 27. 08:38

Egyszóval a nemzetiszocialista irány egy létező alternatíva az önnön teszetoszaságából és érdektelenségéből kitörni akaró MSZP-nek, ha a Jobbik-táborra akar rástartolni.

2015. május 27. 08:38
Bernard Gui
Tutiblog

„Lehet, hogy érdemes lenne a szociknak tanulni Orbántól és Vona Gábortól is. Sőt inkább tőlük, mint a HaHás-Együtteses-PM-es-LMP-s vonaltól, akik az alterszínházi szcéna antidemokratikus hisztijeivel próbálják meghódítani »a parasztok« szívét (illetve nem próbálják, mert büdösek, majd ha összeszedték magukat). A feltétel nélküli alapjövedelem egy fokkal népközelibb eszméjét sem biztos, hogy nagyon érdemes felkapni. Ha már kéretlenül bejelentkeztünk az MSZP PR-tanácsadói posztjára, Ron Werber helyére, akkor el kell áruljuk az igazságot: a pesti újbalos egyetemisták kivételével, akiknek valamiféle Svédországba és Hollandiába oltott Görögország a példakép, az egyszeri, életét tisztes munkával töltő vidéki keményen dolgozó kisember magyari bizony kuvára fel fogja baszni az agyát ezen, ha pont akkora minimáljutattást akarnak örökre adni valakinek a semmittevésért, mint amennyiért ő keményen dolgozó kisemberkedik.


Szóval ez a feltétel nélküli alapjövedelem még a célcsoport körében sem lesz népszerű, ha pedig bevezetnék, akkor nem arra panaszkodnánk, hogy csak 3,8 millió magyar dolgozik, hanem hogy csak egymillió, ebből is nyolcszázezer a közszférában. (...)

Na, innen szép nyerni, s mivel minden ajánlható témát lenyúlt Orbán és Vona, tőlük kéne visszalopkodni a »napirendet«, miközben a körükben hasító állambácsis szociális megoldásokat a magyarok inkább nemzeti retorikával keverve kedvelik, nem antifasisztával. Egyszóval a nemzetiszocialista irány egy létező alternatíva az önnön teszetoszaságából és érdektelenségéből kitörni akaró MSZP-nek, ha a Jobbik-táborra akar rástartolni. Más táborra meg nem érdemes, merengő DK-sokkal nem lehet választást nyerni, a Fideszesek meg a másik irányba távoznak, ha valahova menni akarnak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörös Gyuláné
2015. május 27. 16:49
Az áldemokrata álbaloldal álnemzeti gúnyát öltene ezúttal..
Vörös Gyuláné
2015. május 27. 15:28
Kitörési lehetőség kell? Törje ki őket a nyavalya...
kovinick
2015. május 27. 14:32
Nemzetiszocialista? Olyan már van, csak másképpen nevezik magukat. A dolog már ott lett elb...va, amikor minden nemzeti- jelzős kifejezést átengedtek a "szocik" más pártoknak. Mo.-on nem lehetett nemzeti baloldal. Nem hagyták. Most meg már nem is kell. Hiszen, bal sincs már - régóta.
kukagyerek
2015. május 27. 11:31
"Egyszóval a nemzetiszocialista irány egy létező alternatíva..." ...... Csak nem nácikokot akarsz csinálni a jól kipróbált elvtársakból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!