Mikor bukik meg Orbán rezsimje?

2015. május 16. 15:54

Bajba akkor kerül a NER, ha a kimaradók belátják: az alkalmazkodás, a meghunyászkodás nem hoz semmit, előbb-utóbb mindenki a kifosztandók listájára kerül.

2015. május 16. 15:54
Ansinn
Kapitalizmus blog

csókos kapitalizmusban a tűzhöz közelállóké nemcsak a gazdasági növekedés haszna, de maga a piac is. (És korrupcióról még nem is beszéltünk.) De az udvari beszállítók és a szolgáló nemesek köre véges, mindenki nem férhet bele. Bajba akkor kerül a NER, ha a kimaradók belátják: az alkalmazkodás, a meghunyászkodás nem hoz semmit, előbb-utóbb mindenki a kifosztandók listájára kerül. Amikor a lázadás lehetséges nyereségével már nem áll szemben a konformizmusé, hanem a potenciális veszteség az alternatíva.

A pedagógus- és az egészségügyi dolgozók tüntetései azt mutatják, hogy ez a felismerés születőben van. Cser Ágnes és korábban Gaskó István beégése annak bizonyítéka, hogy már nem elég néhány vezért pórázra fogni, a nyáj már nem megy automatikusan a kolomp után. És készülődnek mások is. Ha az felismerés szülte bátorság megerősödik, akkor majd lesz valódi összefogás is a közös érdekek mentén. És akkor megbukik a Nemzeti Együttműködés hazug Rendszere.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. május 17. 17:12
"A pedagógus- és az egészségügyi dolgozók tüntetései azt mutatják, hogy ez a felismerés születőben van." Komcsikám! Nem ezt mutatja. Hanem azt, hogy telhetetlenek. Eddig minden kormány javított a fizetésükön, míg a legtöbb más szakmában, hivatásban dolgozónak talán egyik sem. Tehát a legkevesebb oka épp ezen szektorok dolgozóinak van a tüntetésekre. Egyrészt. Másrészt pedig messze nem minden egészségügyi és pedagógus dolgozó ért egyet ezekkel a tüntetésekkel. Csak a kommunizmusból rájukmaradt, külföldről pénzelt szagszervezeteik nyilatkozgatják ezt.
alex.leopardi
2015. május 17. 15:06
a tegnap
Agricola
2015. május 17. 09:21
Ansinn, valójában az Unsinn magyarosított változata. der Unsinn főnév jelentése magyarul: esztelenség, képtelenség, badarság, hülyeség Szerinte az elkeseredettség akkora, mint amikor az Auróra cirkáló ágyúi Szentpéterváron eldördültek és kiadták a "Minden hatalmat a szovjeteknek!" jelszót. A pedagógus- és az egészségügyi dolgozók tüntetései azt mutatják, hogy ez a felismerés születőben van, amikor a lázadás lehetséges nyereségével már nem áll szemben a konformizmusé, hanem a potenciális veszteség az alternatíva. Az idén 37 milliárd, jövőre 172 milliárd, míg 2015-ben 195 milliárd forint többletkiadást igényel a pedagógusbérek emelése a kormánynak készült előterjesztés szerint, írta a Magyar Nemzet 2013. július 18-án. Akárhogy nézzük a pedagógusok helyzete nem annyira elkeserítő, mint azoké akik 2017 November 7. én kirobbantották a Nagy Októberi Szocialista forradalmat. Nem mindegyik pedagógus szakszervezet annyira elégedetlen, mint ahogyan azt Ansinn festegeti. A pedagógus szakszervezet egy része olyan, mint a régi munkásmozgalmi indulóban a "Burzsuj". "Még, még, még és még, A Burzsujnak sohasem elég!"
Pinter68
2015. május 17. 09:19
Orbán rezsimje már megbukott. Csak még nincs olyan politikai erő, amelyik le tudná váltani. A NER-t meg addig is viszi előre a tehetetlensége, mint egy nagy irányíthatatlan hajót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!