Tényleg áttörte a Jobbik az „üvegplafont”?

2015. április 17. 15:56

Az első siker még nem jelenti, hogy minden probléma megoldódott. A tapolcai győzelem épp hogy meglett a Jobbiknak, az igazi kihívások csak most következnek.

2015. április 17. 15:56
Palkó Attila
Mozgástér

A magyar választók elsősorban a nyugalmat és a kompetenciát preferálják. Ez volt a Fidesz kormány sikerének a kulcsa 2010 után. Nyugodtnak tűnt a szocialista kormányok kapkodása, és kompetensnek a félresikerült reformelképzelések után. Jó érzékkel vette észre ezt a tényt a Jobbik vezetése is. Bár az úgynevezett »cukiságkampány« eleinte parodisztikusnak hatott, jól jelezte a kommunikációs fordulópontot. Azóta a Jobbik »nyugodt erőként«próbálja magát aposztrofálni, saját bevallásuk szerint is elindultak a »néppártosodás« útján. Megszerezni az első egyéni országgyűlési mandátumot valóban eredmény, de a Jobbik feletti »üvegplafon« (ahogy Török Gábor és Vona Gábor egyaránt nevezte) valójában párton belül van.

A Jobbik valójában nem kapott több szavazatot Tapolcán 2015 áprilisában, mint egy évvel korábban. Ezért bátor kijelentés Vona Gábor részéről, hogy a párt „vadhajtásait« saját maga fogja levagdosni: »a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz emberek között« – mondta Vona. Ez az üzenet egyértelmű, a korábban a párt kemény magját alkotó szavazókra nincs többé szükség, a néppártosiasodás útján jönnek majd jobb, polgáribb, nagyobb tömeget alkotó szavazók, akikkel szépen háttérbe lehet szorítani a szélsőséges elemeket, fokozatosan jelentéktelenné téve őket.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. április 18. 20:23
""Számviteli hiányosságok a Jobbiknál Súlyos szabálytalanságokat találtak a párt pénzügyeiben az elmúlt években A Tapolcán győztes Jobbik immár kormányzásra készül. Egy szakértő felhívta figyelmünket az ellenzéki párt gazdálkodásáról szóló, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által az elmúlt években készített jelentésekre, amelyek számtalan szabálytalanságot tartalmaznak."" http://magyarhirlap.hu/cikk/22766/Szamviteli_hianyossagok_a_Jobbiknal A 2013-14-ről szóló jelentését jövőre teszi közzé az ÁSZ. Egy lapunknak név nélkül nyilatkozó szakértő, megfigyelve a Jobbik pártként való gazdálkodását, némileg furcsállja, hogy ilyen szabálytalanságok övezte pénzügyi múlttal valóban komolyan gondolják, hogy egy ország gazdálkodását akarják irányítani.
Eltünt
2015. április 18. 05:13
Jobbik szűzhátyáját törték át még is szüznek mondja magát ...jahhh az oroszok vissza varrták a cuki jövővel.,nagy divat arra.
Eltünt
2015. április 18. 04:49
Jobbik is ugyan olyan hazug mint az mszp ballibsik , KÓRHÁZNÁL Aneszteziológus képviselő mutassa már be a papíjait melyik egyetemen nyomták rá a pecsétet.
kjkj945
2015. április 17. 17:58
http://www.citatum.hu/konyv/A_krist%E1lyt%FCk%F6r_meghasadt Ha az ember nem érti, mit jelent valami, az rendszerint attól van, hogy rossz oldaláról nézi a dolgokat, kivéve, persze, ha túl keveset tud. 19. fejezet, 220. oldal Ha az ember környezetében mindenki állandó izgalmi állapotban van (...), az ember egy idő után hajlamos az ellenkező végletre. 11. fejezet, 123. oldal Különös, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a foglalkozásukhoz, hogy örökké ugyanazt akarják csinálni! 259. oldal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!