14 ezer forint + áfa kerül a belépő a konferenciára az egyenlőtlenségről

2015. április 15. 15:30

Tényleg az van, hogy zakós urak és hölgyek egy kávé mellett, eltartott kisujjal beszélgetnek arról, hogy milyen szörnyű az egyenlőtlenség?

2015. április 15. 15:30
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A Kossuth Kiadó kiadásában magyarul is megjelenik az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb politikai gazdasági műve, Thomas Piketty francia közgazdász könyve, a Tőke a 21. században. A kötet ára 8500 forint, de ne legyünk igazságtalanok, az eBayen az angol kiadás is csak 1000 forinttal olcsóbb. A Kossuth Kiadó meg is kívánja ünnepelni a kötet kiadását, konferenciát szervez, amire a beugró 14 ezer forint + áfa. (...)

Egy pályakezdő fiatal értelmiségi, egy egyetemi tanuló, ne adj’ isten, egy dolgozó, vagy egy szegénységben élő ember hogyan is perkálhatná ki ezt a pénzt? Tényleg az van, hogy zakós urak és hölgyek egy kávé mellett, eltartott kisujjal beszélgetnek arról, hogy milyen szörnyű az egyenlőtlenség? Az persze külön pikáns, hogy várhatóan a konferencia legalább két előadója fogja elmondani a neolib szöveget, hogy majd ha adunk pénzt a gazdagoknak, az lecsorog a többiekhez is, beleszarva abba, hogy Piketty könyve pont erre a téveszmére cáfol rá. Csak ugye a megszokásból nehéz kijönni.

Abba pedig már tényleg bele se kezdenék, hogy a konferencia szervezői nem találtak 40 év alatti előadót, mert teljesen felesleges.

Ha 2015-ben illusztrálni kell, hogy hol tart a baloldal és liberális politika, akkor ennél szebb példát nem nagyon lehetne találni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Riwen
2015. április 16. 12:04
"két előadója fogja elmondani a neolib szöveget, hogy majd ha adunk pénzt a gazdagoknak" Aki itt államilag akar pénzt adni bárkinek is, az nem a neoliberalizmus, hanem pont Piketty. Mi csak annyit szeretnénk, hogy a hozzá hasonló alakok ne vegyék el a kemény munkával, kreativitással és ésszel megkeresett pénzünket valamilyen marxista igazságosság-eszményre hivatkozva. Ennyi.
tevevanegypupu
2015. április 15. 20:59
Kicsit később kell menni és beengedik az embert ingyér. Persze lehet, hogy könyvet nem kap, de a büféhez odalopakodhat. És talán egy könyvet is ellophat, a hangulat általában az első óra után ellazul, a felügyelet is..
Wendriner
2015. április 15. 19:36
Napijámbor!
GV0917
2015. április 15. 19:15
Naná, hogy elmegyek! Nagyon szeretném tenyeremben érezni, ujjbeggyel kitapintani az igazi kézzel fogható naturális valóságban egy menő és fist class osztályú hölgy hegyeit, völgyeit. Mivel gyengén látó vagyok, az élményt le tudnám írni- Braile írással, csak ne feszíteni valami az Altáj vidékén! Mit nekem 15 000 ficcs? Legfeljebb napi három sárgarépával kevesebbet eszem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!