Szijjártó bukása

2015. március 25. 07:37

A Szijjártó Péter által vezetett Külügyminisztérium épp a régi ismerős tulajdonolta Quaestornál fialtatta a pénzét – a köz pénzét – olyan kötvényekben, amelyekről ma már tudjuk, hogy semmit nem érnek.

2015. március 25. 07:37
Tóth Ákos
Tóth Ákos
Népszabadság

Ebből a ködből kavarog elő a rejtélyes kapcsolat a Quaestor vezérével, aki Győrből irányította a magyar külügy keleti nyitásainak kereskedőházait, ebből a ködből kavarog elő annak oka, hogy a Szijjártó Péter által vezetett Külügyminisztérium épp a régi ismerős tulajdonolta Quaestornál fialtatta a pénzét – a köz pénzét – olyan kötvényekben, amelyekről ma már tudjuk, hogy semmit nem érnek. Ebből a ködből tolulnak elő azok a kérdések, amelyeket szinte lehetetlen a mai információink alapján megválaszolni: vajon mennyire természetes az, hogy a külügy brókerházakba viszi a közpénzt? Vajon azért tette be a pénzt a Szijjártó Péter vezette minisztérium a baráti Quaestor értéktelen kötvényeibe, hogy betömködje a már meglévő lyukakat? Vagy talán azért vette ki a végső bedőlés előtt, mert a baráti Quaestor baráti vezetője csak úgy barátilag figyelmeztette? Ha így van, és barátilag figyelmeztette a csődre, akkor vajon a Külügyminisztérium nem érezte szükségét annak, hogy barátilag figyelmeztesse azokat, akik nem állnak annyira baráti kapcsolatban a Quaestor vezérével, Tarsoly Csabával, viszont kissé kevésbé kivagyi életet élnek, mint ő és barátja, a külügyminiszter? Vajon honnan veszi a bátorságot ahhoz Szijjártó Péter, hogy...

Hagyjuk is ezt. Hát honnan venné? Onnan,ahonnan mindegyikük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. március 25. 17:53
nol tá tá tá pá pá pá magyarul hess!
Alarik
2015. március 25. 12:10
Óbazdmeg, már nem csak Orbán, de ez a Szíijjártó is megbukott. Fantasztikus. Ja, és ne hagyd, kombináljál tovább, hülye bolsevik.
Peter8811
2015. március 25. 09:27
A NOL nagyobbat bukott a hamis Teller levéllel. Most már azt se hisszük el ha igazat ír a NOL, pedig ilyenre még nem volt példa náluk.
Berecskereki
2015. március 25. 09:21
Feltételezhető, hogy a Quaestor esetében a következő történhetett. A Quaestor csődöt jelentett, de a Cégbíróság hiánypótlást rendelt el. Közben a Quaestor tevékenységét felfüggesztették és az ügy nyomozati szakba került. Ezért az valószínűsíthető, hogy a Cégbíróság a Quaestor csőd bejelentését nem fogata el és nem hozott határozatot a csődeljárásra. Így a következőkben részletezett moratóriumra (fizetési haladékra) sem jogosult a cég. „A magyar jog a csődvédelem jogintézményét nem ismeri, csak a csődeljárást, mint fizetésképtelenségi eljárást tartalmazza a hatályos jogunk. A csődeljárás az adós kérelmére indul. Amennyiben a bíróság a kérelemnek helyt ad, úgy elkezdődik egy úgynevezett moratórium (fizetési haladék), amelynek időtartama 120 nap. Ez a 120 nap 365 napra hosszabbodhat különböző feltételek fennállása esetén. A csődeljárás során, az csődeljárás kezdetétől számított 60 napon belül az adós kezdeményezésére (jelen esetben a Neo FM) az adós és a hitelező(k) között egy egyezségi tárgyaláson próbálják az érdekeiket közelíteni, lehetőleg úgy, hogy mindkét fél engedjen. Ezen az egyezségi tárgyaláson sok esetben csődegyezség szokott születni, amelyet írásba kell foglalni. Ennek az egyezségnek a tartalma gyakorlatilag bármi lehet: engedmények, fizetési könnyítések, kezességátvállalás, biztosítékok, hitelezők tulajdonszerzése az adósban, egyezség ideje, stb. Amennyiben ez az egyezség a törvényi feltételeknek megfelel, úgy azt a bíróság jóváhagyja, és az eljárást befejezetté nyilvánítják, ez a sikeres csődeljárás. Ha egyezség nem jött létre, vagy a törvényi előírásoknak nem felel meg, a bíróság a csődeljárást megszünteti, hivatalból megállapítja az adós fizetési képtelenségét, majd elrendeli a felszámolási eljárást.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!