Tíz év és ennek a rendszernek vége

2015. március 24. 12:10

Kérdés, hogy ki fog itt gyógyítani tíz év múlva.

2015. március 24. 12:10
masterflow
Szocioreflex

„Kérdés, hogy ki fog itt gyógyítani tíz év múlva. Nem az a magyar modell- és tündércsoda, amit Matolcsy György annak nevez. Hanem az, hogy a hazai ellátórendszer egyáltalán működik még.

Brutális orvoshiánnyal számol az Emberi Erőforrások Minisztériumának – eddig még nem visszavont, nem eltűnt, nem szublimálódott – tanulmánya. A lényege az, hogy több mint négy és félmillió embernek nem lesz lehetősége igénybe venni az egészségügyi alapellátást, mivel egy évtized alatt négyezer háziorvosi praxis vélik köddé. A hatezerötszázból. Hiába toltak mostanság tízmilliárd jó forintot a rendszerbe, mindez gyakorlatilag csak tűzoltásra elég. E jóslat nagyjából a jelen egyfajta kivetítése a jövőre, hiszen a falvakban, depriváltabb területeken élő emberek jó része a recepteket se tudja kiváltani, nemhogy részt venni egy komolyabb, életmenő vizsgálatokban, a rendszerből nagyjából tízezer gyógyító hiányzik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. március 25. 05:37
"" E jóslat nagyjából a jelen egyfajta kivetítése a jövőre, hiszen a falvakban, depriváltabb területeken élő emberek jó része a recepteket se tudja kiváltani, nemhogy részt venni egy komolyabb, életmenő vizsgálatokban, a rendszerből nagyjából tízezer gyógyító hiányzik. "" Megoldódik a nyugdíj probléma. A betegek jó része öreg, kihal és nem kell nyugdíjat fizetni nekik.
szancso
2015. március 25. 05:11
Nem ertem, hol itt a problema. Ha meghallgatom Merkel&Co.-t, akkor csak ugy özönlennek Europaba az akademikus Afrikaiak, afganok, szirek, stb. Gondolom sok jol kepzett orvos is van közöttük.
Brigadéros
2015. március 24. 18:56
Bírom azt, amikor az első kommentben önmagában több szakmaiság és józanság mutatkozik meg, mint a kommentálható cikkben összesen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!