Médiatűz van, babám!

2015. március 31. 13:33

A miniszterelnökre és a Fideszre szórt vádak a bank- és brókerügyekben úgy viszonyulnak a valósághoz, mint a boka tája a toka bájához. Azaz sehogy sem.

2015. március 31. 13:33
Ludwig Emil
Magyar Hírlap

„Nem probléma, hogy a miniszterelnökre és a Fideszre szórt vádak a bank- és brókerügyekben úgy viszonyulnak a valósághoz, mint a boka tája a toka bájához. Azaz sehogy sem, mégis az ellenzéki ricsaj-offenzíva legalábbis blokkolni tudja a valós tények, gazdasági sikerek, pénzügyi és szociális eredményének hírét a lakosság felé. És sunyin pánikot kelt. Az idézett ordító címsorok, állítások és feltételezések jó, ha egy napig voltak érvényesek. Orbán közölte az országgal, hogy – magától értetődően – kimenekítették a bajból a minisztériumok (valójában az állampolgárok!) pénzét, megelőzve a még nagyobb vagyonvesztést, megjegyezve, hogy az évtizeden át tartó pénzlopási lehetőséget az előző, baloldali kormány liberális (azaz: trehány) pénzpolitikája tette lehetővé. De hát ki emlékszik ma már a könnyű kezű Gyurcsány és a becsületes Veres játszmáira? Az emberek már az autópálya-matricák januá-ri bevezetésével szemben gerjesztett médiakampányra sem emlékeznek.  


De kinek jut eszébe a világ legnagyobb brókercége, a New York-i Lehman Brothers 2008. szeptember 15-én történt összeomlása, ami valóban megrengette a világ pénzügyi és hitelrendszerét (talán abban is benne volt a Fidesz keze?). Nem kéne olykor azon is eltűnődni, hogy az amerikai »fogd a pénzt és fuss!« trükk hatásától csak az IMF gyorssegélyutalása mentette meg Magyarországot az államcsődtől Gyurcsány vezér uralkodása idején? Amúgy a cégnek több mint ötvennégymilliárd jóvátételt kell fizetnie a károsultaknak (köztük magyar szerencsejátékosoknak is). És ha valaki netán idehaza nem tudta, mit jelent valójában a »bróker« szó, miért nem nézte a szótárban, vagy a tévében a Wall Street farkasa című Scorsese-filmet, és szaladt be másnap a Quaestorhoz kivenni a pénzét? Mi másban bízott, és reménykedik most?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. április 01. 06:57
Minden évben kötelező érvénnyel könyvvizsgálóknak kellett hitelesíteni az éves gazdálkodást. Ezért kell a könyvvizsgálók büntethetőségét is bevezetni.
Tintamin
2015. március 31. 21:44
HAHAHAHAHAH:DDDDDDD MEGSZÓLALT A SEGGNYALÓ BRIGÁD, JUHÉJJJ!!!!:DDD Bazmeg, te hülyegyerek, a Napnál világosabb, hogy Orbán tudott az egészről, mostmeg Poltpetivel együtt mentik a csávót. Ez nem bennfentes kereskedelem, hanem konkrét állami maffia. Más országokban nem lemondatják a miniszterelnököt egy ilyenért, hanem egyből sittre vágják, ti köcsög talpnyaló faszkalapok!
atila68
2015. március 31. 20:42
Összefoglalom (gy.k.); Arról, hogy sokan a megígért piacinál magasabb haszon reményében kockáztattak nem Orbán Viktor tehet.
Fóbia
2015. március 31. 19:15
Mindent tudok a nagy lopásokról, már csak azt nem, hogy hogy lehet hogy mindent ellopnak de többszöröse épül az országban mint a talpig becsületes szocik idején, a gazdaság is egyre jobban működik, kifizették az elmaradt pótlékokat is a t.oltóknak mentősöknek, vasutasoknak stb. és lehetne sorolni. Még a sokáig épült Demszky-féle metró is elkészült. Ez hogy lehet? Mégsem tudtak ellopni mindent?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!