Nem lehetne illiberálisabban?

2015. március 28. 13:25

A magyar Országgyűlés épülete előtt nyolc hónapja éktelenkedő sátortábor is egy ultraliberális állam példátlan toleranciájára vall.

2015. március 28. 13:25
Lovas István
Magyar Hírlap

Aki pedig kételkedik abban, hogy a hazai »rendfenntartó erők« és igazságszolgáltatás kezében nem lenne jogalap mindenfajta hídelzárás elleni fellépésre, emlékezzen arra, amikor korábban Budaházy Györgyöt vitték el emiatt. Miközben a hídelzárás mai, zavartalan gyakorlatát a balliberális média a polgári engedetlenség égig magasztalt példájaként ünnepli, és még több, még durvább akcióra buzdít.

Nem, a mai hatalom nem fél az illiberális oldaltól, míg a liberálisoktól retteg. Példa erre a néhány száz méterre arrébb fekvő német megszállási emlékmű is, amely köré mindaz elhelyezhető, amit azonnal elvinnének, ha azt mások fordított előjellel a Szabadság tér másik oldalán álló szovjet felszabadítási hazugságobeliszk köré tennék.

Mindez teljesen természetes is lehetne, ha a magyar nép kétszer is nem választott volna magának olyan kormányt, amely magát messze nem liberálisnak, hanem konzervatívnak állítja be. És ma a felmérések tanúsága szerint a Jobbik a második legerősebb párt, amelynek szavazói ugyancsak elvetik a liberalizmust. Vagyis az illiberalizmusnak az apparátuson kívül olyan többsége van, hogy »demokratikus deficitről« is beszélhetünk.

A kontraszt égbekiáltó.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2015. március 29. 14:00
Lovas cikkén csak a zsidajfasiszta-jobblik háborog teljesen tényszerü ajvé Salome,Solomon'
Ellensúly
2015. március 28. 23:38
„Demokratikus deficit” nem létezik, csak demokráciadeficit. Lovasnak illene tudnia, hogy félrefordítás, lévén kiválóan tud angolul. Ettől függetlenül jó kis írás, mint Lovaséi általában.
Fakutya Vigyora
2015. március 28. 22:31
"A „tuareg” név a targi szóból ered , ami azt jelenti, hogy „a Targa-völgyből”. A Targa-völgy Líbiában, a Fezzan környéken található. A targa egy berber szó, jelentése „csatorna”." wiki Szóval ez a tuareg maga is csatornatölteléknek tartja saját magát. Legalább ezt jól látja.
csurcsányi
2015. március 28. 21:28
Ha egy liberális blokádóra csúnyán ránéz az illiberális rendőr akkor már a CCN is azonnal kivonul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!