Albus

2015. március 12. 20:08

Nem hagyhattam ott a polcon, amikor megláttam. Miszerint a nevét. Ráadásul csak kilencszáz forint volt akciósan.

2015. március 12. 20:08
Gazda Albert
Cink

„Bock Józsefet nyilván sokan ismeritek, az elsők közt ívelt fel a csillaga Villlányban, és nemcsak kihasználta a borvidéki lendület adta lehetőségeket, hanem ő volt az egyik legfontosabb motorja is ennek, Gere Attilával párban nőttek a legnagyobbra. Amikor három-négy éve utoljára nála jártam, épp készült a hatalmasnál is hatalmasabb pince, ennek azóta teljes pompájában kell ragyognia. A hektárok száma több száz, a termelés volumene több százezer palack, a választék sok tucatnyi ez-meg-az, ember legyen a talpán, aki kiigazodik.

Erről az Albusról pl. nem is igen találtam semmi értelmeset az interneten.

Amikor egyébként először jártam Bock Józsefnél – 1997-ben –, akkor még csak négy szobát tartalmazott a panzió, és este odaült a vendégekhez a mester is. Hozzám dettó, jó sokat beszélgettünk, és megjelent Gere Attila egyszer csak, ment a szó minden irányba, utóbbi mókásan provokálta előbbit, régebbi évjáratok minősége felé terelte a szót, le kellett menni a pincébe, megkóstolni különféle dolgokat. A többire nem emlékszem kristálytisztán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2015. március 13. 09:08
Cassi 2015. március 13. 07:38 ''Az "albus" azt jelenti latinul, hogy fehér.'' tényleg ? :))
Cassi
2015. március 13. 08:38
Az "albus" azt jelenti latinul, hogy fehér. Egyszerű név dukál egy olcsó bornak...
krotak
2015. március 13. 07:27
Sohasem lehetnék borszakértő, még ha lenne is hozzá tehetségem. Csak a rossz borokat köpném ki, s úgy járnék, mint Kazal László az ismert kabaréban.
*ufó*
2015. március 13. 07:27
Ezt hívják úgy, hogy relativitás-elmélet. :) az poszthoz: A hektárok száma több száz, a termelés volumene több százezer palack, a választék sok tucatnyi ez-meg-az, ember legyen a talpán, aki kiigazodik. Én örülök, ha nem a talpamon, hanem a klumpámban sikerül távozni a borkóstolások után nyaranta többször.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!