A jó király

2015. március 30. 08:07

Az ország ma ugyan a kormányfőt szidja, de jelentős részben tőle várja a segítséget is.

2015. március 30. 08:07
A szerk.
Népszabadság

Az ország ma ugyan a kormányfőt szidja, de jelentős részben tőle várja a segítséget is. Ha ő parancsba tudta adni, hogy a minisztériumok menekítsék ki az értékeiket a süllyedő hajóról, akkor azt is el tudja intézni, hogy a nemzeti bank nyissa meg a kincstárat, és fizessen ki mindenkit.

A jó király már csak ilyen: nem értjük, hogy mit csinál, de biztosan jót akar. Normális viszonyok között tudomásul kellene venni, hogy sok tízezer kisbefektető kockáztatott, s vesztett. De nálunk nincsenek normális viszonyok, s ezt Orbán is tudja, nem véletlenül vette magára a döntés felelősségét a külügy helyett. Az ő parancsára meg lehet majd nyitni a jegybank tartalékait is. A jó király segíteni fog.

De nem a saját pénzéből – hanem a közösből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. március 30. 12:34
A népszabó mikor veszi észre, hogy a baloldalnak alig van támogatottsága, ezért soha ne beszéljen egy ország nevében. Semmi kifogásom nincs, ha a ballibek nevében szól.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. március 30. 12:20
Naná, hogy a közösből. A gond az, hogy mindig meg is sínyli.
KannibálTatárÚr
2015. március 30. 10:06
"Normális viszonyok között tudomásul kellene venni, hogy sok tízezer kisbefektető kockáztatott, s vesztett." Hülye vagy! Nem kockáztatott, hanem befektetett. Kockáztatni a játékbarlangokban szokás. Ha ott veszti el a "kisbefektető" a pénzét, az az ő dolga. Ha állami engedéllyel működő vállalat csapja be az ügyfeleit, akkor az állam felelős azért, hogy szélhámosoknak ad ki engedélyt tevékenységre. Persze, a libiknél az a legfontosabb, hogy csalni lehessen. Minél több embert csaphatnak be, annál nagyobb a szabadság. Tisztességes államokban azonban mások becsapása bűncselekmény.
atila68
2015. március 30. 09:19
Kedves Aszerk, vagy ki a roseb! Az ország nem te vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!