Goodfriend igazsága

2015. február 02. 00:48

A kényszerítő erővel bíró EU-s intézményi eljárások helyét nem tudja elfoglalni az Amerikából pénzelt és vezérelt nemzetközi szervezetek mégoly kitartó és kellemetlen nyomásgyakorlása.

2015. február 02. 00:48
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„A Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelme és a geopolitikai változások nyomán Amerika térségünkre irányuló fokozódó érdeklődése generálta azokat a szokatlan lépéseket, amelyek révén André Goodfriend egy időre mintha átvette volna a magyar balliberális ellenzék szerepét, nyíltan bátorítva a kormányellenes civil mozgolódásokat. A nagyhatalmi erődemonstráció egyik fejezete bizonyosan lezárult: Amerika megmutatta, hogy a tavalyi választásokat zsinórban megnyerő kormányerő megszorongatása nem esik nehezére, ám nincs jele annak, hogy céljai eléréséhez közelebb jutott volna Magyarországon. Az Orbán-kormány a kiszólásai ellenére belesimul ugyan az Oroszország elleni szankciós politika uniós konszenzusába, az energiaellátás ügyében és a szabad kereskedelmi tárgyalásokkal összefüggő több kényes kérdésben, így a génmódosított termékek tilalmában nem látszik elmozdulni a washingtoni érdekek irányában. Nincs ezen mit csodálkozni. Értelmesebb például az orosz gázszállítás újabb útvonalait keresnünk, mint az olcsón és könnyen elérhető amerikai palagázban reménykednünk, mint az '56-os szabadságharcosok a közelgő nyugati fegyveres beavatkozásban.

Amerika az Európai Unióhoz képest mintha fáziskésésben is lenne: Brüsszel és a befolyásos tagországok vezetői jórészt tudomásul vették a 2010-es magyar fordulat közjogi, gazdaságpolitikai következményeit, Angela Merkel mai látogatása ezt is kifejezheti. Mindez nyilván annak is köszönhető, hogy az unióban megvannak azok a mechanizmusok, amelyek rendezni tudják az egyes államok és a központ konfliktusait. Az Egyesült Államok esetében ilyen fórumok nincsenek, a jogállamiság tengerentúli és európai felfogásának különbözősége teszi lehetetlenné például a kitiltási ügyhöz hasonló viták feloldását. A kényszerítő erővel bíró EU-s intézményi eljárások helyét pedig nem tudja elfoglalni az Amerikából pénzelt és vezérelt nemzetközi szervezetek mégoly kitartó és kellemetlen nyomásgyakorlása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2015. február 02. 09:52
" a jogállamiság tengerentúli és európai felfogásának különbözősége teszi lehetetlenné például a kitiltási ügyhöz hasonló viták feloldását. " ja, igen. Jogsegély kérelemmel élt-e már a magyar ügyészség? Lehetősége lenne rá, kedve azonban - úgy tűnik- kevésbé.
kjkj945
2015. február 02. 07:41
""Goodfriend igazsága"" Tudjuk nála az az igazság, hogy nincs igazság. Az igazság odaát van! A 'lóbarát' miért nem böszmét ostorozza, aki kétszer csinálta meg a kétharmadot?
Eltünt
2015. február 02. 04:42
Amiről az új nagykövet megérkezésével a rivaldafényből visszalépett diplomata beszélt, az persze nem elsősorban Magyarország, hanem Amerika problémája. Ma már jól látszik, hogy a 2010-es politikai fordulat elsősorban Washingtonnak jelent nehezen kezelhető, új helyzetet. Egyszerűen elveszítették érdemi befolyásukat azok a hazai politikai szereplők, amelyek az Egyesült Államok érdekkijáróiként évtizedeken át ügyeltek arra, hogy a stratégiai döntéseknél a tengerentúli hatalom szempontjai is megjelenjenek.
Eltünt
2015. február 02. 04:18
Ballib mszp dk meg a fene tudja apróság pártok kádári figurák 1989 után sietve rendezgették át az állami vagyonokat megszorult földtulajdonosok földjét maguknak ,mert féltek nem tudták melyik választáson buknak ,bukásuk után a törvényeket nem tudják maguk malmára hajtani. Mint vagyonosodás mértéktelen határtalan magasságban az mszmp párt vezérek nem szenvedtek hiányt ,minden adott volt a vörösbáró címhez ,kezükben tartották 1945 óta kifosztott emberek megnyomorított emberek megélhetését 2010 évig .Sehogy se tudnak bele nyugodni ennek vége vagyon már náluk de hiányzik nekik az utánpótlás ami a kormányzásban jelenne meg.Na ezért van napi hülye tüncizés hőbörgés hazug rágalmak ,,kiestek a megszokott hatalomból ,rosszul esik nekik .Ezért futnak külföldi segítségért hogy ismét folytathassák a kádári kifosztó népnyomorító politikát ami nekik a demokrácia ,ezért próbálják a külföldön elmagyarázni kényszerítő erővel bíró EU törvények nem jók kiakarják erőszakolni választás nélkül,rájuk szavazás nélkül a Fidesz kormányzásban 50% elérhessék .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!