Messziről jöttek

2015. február 12. 12:09

Nem vagyok a távoli kultúrák szakértője, de valószínűleg köztük sincs több közveszélyes, bűnöző hajlamú ember, mint a helyi populációban.

2015. február 12. 12:09
Pomaranski Luca
Kisalföld

Nem vagyok a távoli kultúrák szakértője, de valószínűleg köztük sincs több közveszélyes, bűnöző hajlamú ember, mint a helyi populációban. Én személy szerint annyi suttyót látok nap mint nap a környezetemben, hogy nem azért aggódnék, hogy a modortalan bunkó, aki rákacsint a lányomra, fekete. Köztük is van jó ember, rossz ember – igen, nyilván bűnöző hajlamú is –, ahogy mindenhol. Az egyetlen, ami számít, hogy valaki hajlandó-e elfogadni egy adott ország szabályait, törvényeit, vagy nem – bőrszínre és származásra való tekintet nélkül. Sajnos előbbire sokan az itt született magyarok közül sem képesek.

A városban grasszáló vagy a hírekben szereplő menekülteket nézve néha eszembe jut, kik lehetnek ők. És örülök, hogy soha nem kell megtudnom, milyen érzés kényszerűen, egyetlen sporttáskába csomagolva az életemet hátrahagyni a hazámat, a családomat. Az életemet félteni a vallásom vagy a faji hovatartozásom miatt, a gyermekemért rettegni, hogy tízévesen férjhez adják vagy áldozatul esik az évek óta tartó polgárháborúnak. Nyomorba süllyedt falvak földjein kaparni a megélhetésért, a leghalványabb remény nélkül, hogy egyszer majd jobb lesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Caipirinha
2015. február 12. 20:17
A kedves Luca oldalán állók szerint Magyarországon rettenetes és növekvő a (mély) szegénység. Még a hajléktalanokkal sem tudunk mit kezdeni,nem beszélve a lecsúszó középosztályról és a cigányságról. Biztosan az a megoldás ,ha tömegesen importálunk további -hogy is mondjam- anyagilag hátrányos helyzetűeket,nincsteleneket,nyomorultakat- ha (szerintük) a sajátjaink száma is nő?
Szúnyog
2015. február 12. 20:13
A seggem és vidéke című, Kisalföld fedőnevet viselő bulvárposvány csinos, ám roppant butus szerzőjének cikkét olvashattuk.
Riwen
2015. február 12. 16:23
"Az egyetlen, ami számít, hogy valaki hajlandó-e elfogadni egy adott ország szabályait, törvényeit, vagy nem" Tévedsz, ahogy az összes többi baloldali idealista, azaz kulturális marxista is. Az egyetlen dolog, ami számít, az az, hogy a többségi társadalom hogyan vélekedik a kérdésről. Ennyi, nincs tovább. Egy demokráciában ez a legvégső érték; nem lehet másra hivatkozva a többség akarata ellen cselekedni, mert akkor már nem demokráciáról, hanem -- a kisebbségi álláspont követése miatt -- diktatúráról beszélünk.
berzsian56
2015. február 12. 16:08
Úgy látszik mindennap el kell ismételni azt a minimumot, aminek ez Luca is utánanézhetne, ha nem a gyülülködés vezetné. Svédországban a lakosság négy százalékát kitevő bevándorlók a bűncselekmények hetvenhét százalékát követik el./Kossuth rádió/ Elég ennyi Lucácska, vagy nézzük tovább? A hazánba érkező menekültek napi költsége 4500 foront. Találós kérdés csak Lucácskának: ha Ásotthalomnál egyetlen napon 1269 menekültet tartóztatnak fel, és a számuk már februában meghaladta tizenhétezret, akkor mennyi pénz kell bele tenni az ellátásukba a költségvetésből, hogy ezek a gazdasági menekültek ne haljanak éhen? A talyi adat 2,6 milliárd ,ám az adatok tükrében az idei évben ennek akár tízszerese is lehet. Gondolta ezt Lucácska?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!