Mindig felfeslik...

2015. február 11. 07:26

A gazdasági háttérember alpári szitkozódásával és fenyegetőzésével lelepleződött az „emberek kormányának” pénzügyi és ideologikus háttere.

2015. február 11. 07:26
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Galamus

Sajátos módon éppen a nyilvánosság – vagy mondjuk szerényebben, a média – ügyében borult fel látványosan a több évtizedes szövetség Simicska és Orbán között. Abban a pillanatban, mihelyt Orbán úgy látta, hogy hatalmának további szilárdítására már nincs szüksége az egykori iskolatárs médiabirodalmára. A mór megtette kötelességét: több évtizedes kútmérgező tevékenységével hihetetlen mélységekig züllesztette a magyar közbeszéd színvonalát. A Fidesz-párti média uszításának következtében durvult el annyira a közhangulat, hogy demokratikus jelöltek durva inzultálása, választási plakátjaik lekenése fekáliával mindennapos eseménnyé vált. A mór, a züllesztő és hazug médiabirodalom milliárdos vezetője megtette a kötelességét, meg is kapta a jutalmát érte közpénzből, milliárdos állami megrendelések formájában. Most pedig mehet, nincs rá többé szükség, a nevét csak gúnyként viselő közmédia veszi át feladatkörét – egyébként abszolút adekvátan: a Simicska-Orbán belháború tényét is agyonhallgatva. A Simicska-média alkalmazottai, a honi terepen legjobban fizetett sajtómunkások »krémje« pedig egy emberként állt fel és indult el a bőségesebb vályú irányába.

A külföld pedig csak ámul és bámul, s politikai analógiákkal próbálja magyarázni a magyar helyzetet. Putyin közelgő látogatására is tekintettel most leginkább az Orbán–Putyin-párhuzam a kurrens téma. Ami persze a helyzet alapos magyarázatára nem alkalmas, még akkor sem, ha Orbán maga is többször kifejtette csodálatát Oroszország és vezetője iránt. Simicska egyébként maga is az oroszokhoz való közeledésben, konkrétan a paksi szerződés elsietett aláírásában jelölte meg felháborodásának egyik elvi okát. Már ha az ő cselekedeteinél elképzelhető egyáltalán elvi ok.

A Putyinhoz való hasonlításnak vannak alapjai. Hogy csak a témánkhoz kapcsolódót említsük: Putyin sem viseli el a politikáját kritikával illető médiát, és minden rendelkezésére álló adminisztratív eszközzel el is lehetetleníti. A legdurvább eszközöket, a rendszerkritikus újságírók likvidálását, lásd a Politkovszkaja-ügy, egyelőre még nem vette át tőle a magyar kormányzat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. február 11. 21:16
Ágnes huszár! Lóra! Nyergelj, fordulj! A seprődre -és tűzz el! Megvilágítottátok, hogy az agyonsiratott Galamus Galagonyevicsek és Galagonyevnák miből tudtak eddig is meglenni, sőt aktivizálódni. Biztosan nem azért, hogy olyan senki lézengő Ritter, mint Kerék-Bárczáson keresztül a viagrás rovarírtó Karcsi nem emelte meg a szinteteket. Már egyszerűen ki voltatok éhezve! Kaját! Kaját! nyivákoltatok. Erre mi történt? Akadt egy Jótevőtök! Küldött nektek Kaját! Megjelent egy terek, nagy piros feze volt és mond: Nektek itt lenni Kaja oglu Laja bej!Nekem neve Ibrahim, ti lesztek a híveim! És azóta is nyomjátok- hogy mit hová, azt gondolom kitaláljátok, mert igen csak ki vannak rátok rúgva!
néhai Ch.Pilot
2015. február 11. 21:05
"... több évtizedes kútmérgező tevékenységével hihetetlen mélységekig züllesztette a magyar közbeszéd színvonalát. A Fidesz-párti média uszításának következtében durvult el annyira a közhangulat, hogy demokratikus jelöltek durva inzultálása, választási plakátjaik lekenése fekáliával mindennapos eseménnyé vált." Ha a komcsik "rendszerváltás" előtti, alatti és utáni disznóságait feketén-fehéren bemutatni a lakosségnak kútmérgező tevékenység, akkor igaza van ennek a vén komisszár-banyának. De ha arra gondolunk, hogy Antall Józsefen hogy köszörülte a ballib sajtó a nyelvét a "15 millió magyar miniszterelnöke mondatért, meróg a régihez hasonlító, ezért "irredenta, revizionista honvéd egyenruháért", akkor máris hazugságon kaptuk a salabaktert, ugyanis nem a jobb, hanem a baloldali média kezdte a gyalázkodást. Dehét ez köztudott.
Morgen
2015. február 11. 19:13
Krug Emília is ilyen gondokkal küzd. Némely betelefonáló az istennek sem akarja érteni, hogy úgy kéne látni az ügyet, ahogyan a Galamus. Én már be se telefonálok, úgy sem érteném.
hátakkor
2015. február 11. 17:48
Ideologikus háttérre a Galamusnak van szüksége mint botra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!