A női pornó 50 árnyalata

2015. február 20. 10:10

Mit tud ez a történet, hogy akármilyen is a kivitelezés, Magyarországon utoljára tíz évvel ezelőtt egy generációs kultfilm folytatása, a A Sith-ek bosszúja tudott csak ennél több, kétszázezer embert bevonzani már első héten a mozikba?

2015. február 20. 10:10
Feminfo
feminfo

Szerintünk – a félelmetes marketinggépezet dübörgésén túl – nagyon egyszerű a válasz (és nem, így sem az, hogy a nők szeretik a szart is, ha jól adják el nekik):

  • Nők igényeit kielégítő pornó nem nagyon készül (vagy széles néprétegek nem tudnak róla),
  • Részben ezért is ciki a nőknek a pornó, mert férfiaknak készül. Még mindig jóval kevesebb nő néz ilyesmit, vagy legfeljebb a leszbikus jeleneteket, mert azt azt nem érzik annyira ijesztőnek és fenyegetőnek, mint amikor durván megdöngetnek egy nőt, hogy csak úgy nyeklik-nyaklik közben a feje, vagy érzelmi előzmények nélkül premier plán arcon találják.
  • Az írott pornó (akarjuk mondani erotikus jelenetekkel fűszerezett romantikus regény) bizony jobban izgatja a nőket, mint a filmre vitt változat, de ha bármely sikerkönyvből nagy költségvetésű, rommá promotált film készül, azért csak elmennek megnézni, annak ellenére, hogy pornófilmre sosem ülnének be, hát nem ők olyan nők, te jó ég.
  • Azért a szexjelenetekkel bőven teletömött filmek és könyvek nagyot mennek más műfajban is, elég ha egy másik kifejezetten női kedvencre, a Trónok Harcára gondolunk. Ott sem csak vértől sikamlósak a jelenetek, csak az az eposz a karakterábrázolásban és a független női karakterek kidolgozásában is odatette magát. A SZÖÁ meg nem.  

A Szürke ötven árnyalata szerintünk nem más, mint maga a női pornó.

Szerintünk semmivel sem lehet igénytelenebb, vagy színvonaltalanabb a történetvezetése, vagy a karakterek kibontása, mint bármely más pornó/erotikus könyvben, vagy filmben, ezen fanyalogni értelmetlen. Kigúnyolása (hahó, mamipornó becenév) csak egyet jelez: a nők tömegigényén jól esik elviccelődni, még akkor is amikor a kassza csengése lefagyaszthatná a gúnymosolyt az arcokról és elgondolkodtathatna, vajon mit találtak el ezzel ennyire.

Az, hogy az egyetlen női igényekre reflektáló pornótörténet ráadásul pocsékul is van megírva/vászonra álmodva, az megint egy dolog, de biztosak vagyunk benne, lehet ilyenből jobb.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2015. február 21. 11:38
Biztos, hogy jót tesz minden fantáziát kiélni? Vagy akár implicite erre bíztatni az embereket? Pláne amikor látjuk, hogy pont a megfelelö határokat milyen nehezen tartják be sokan. (Különben nem lenne annyi alkoholista.) A múltkorában volt hír, hogy meghalt Bécsben valaki, mert kicsit túlfojtogatta a szeretöje, mivel állítólag minél nehezebben kap levegöt egy nö, annál erösebben élvez... Bármennyire káros a görcsös prüdség meg az álszentség, nagyon bizalmatlan vagyok az élvhajhászással kapcsolatban is. És nemcsak a szex terén.
peninsulavaldes
2015. február 21. 10:54
az 50 árnyalat azokat bűvöli el, akik nedvességet csak az olvasása közben érzik..
USsange
2015. február 21. 10:06
" De vigyázat, ez nem több mint ártalmatlan képzelgés." Hát persze, mert 1 millióból egyszer jön be. :)))
tevevanegypupu
2015. február 21. 07:20
Nem láttam, nem érdekel..ahogy hallottam egy Playboy színvonalasabb e témában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!