Embertelen Erőforrások Minisztériuma

2015. január 18. 16:22

Hogy a „pontrendszer” szigorításával sok idős embert praktikusan halálra is ítélhetnek? Tudjuk: próbaüzem, gépzaj. Ahol gyalulnak, hull a forgács…

2015. január 18. 16:22
Somfai Péter
Népszava

„Balog miniszter elvileg tisztelendő. De hogy egy pap elveszíthesse minden humánus érzését csak azért, mert a miniszterelnök lelki vezetőjeként minisztert csináltak belőle? Felfoghatatlan.

Mint ahogyan az a rendelkezés is felfoghatatlan, hogy valamiféle pontrendszer alapján akarják a jövőben eldönteni, ezentúl ki számíthat a gondozók segítségére és ki nem. Néztem az RTL híradójában azt az idős bácsit, akinek esetét példaként mutatták be: ha nem keresnék fel naponta a gondozók, akik bevásárolnak neki, főznek rá, kezelik a sebeit, adagolják a gyógyszereit, talán a következő hetet meg sem élné. Nyolc éve tengeti már így az életét, ezek az ismeretlen, mégis közeli asszonyok jelentik a családját, a támaszát. És miért kavart bele ebbe is – mint az életünk megannyi más magánszférájába – a NER kormánya? Mert Balog miniszter Czibere nevű szociális ügyekért felelős (!) államtitkárának »száján keresztül« azt mondja: sok a csaló. Vannak, akiknél nyúlketrecet, vagy kerti tavat is takarítanak az ápolók és ez csalás, visszaélés az állam jóságával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. január 18. 21:53
Máskor meg mindig ezek rugóznak a közpénzek átláthatóságáért...A pontrendszer objektív, és pont arról szól, hogy ne lehessen szakmányban visszaélni az ellátással... persze könnyebb ajvékolni, mint gondolkodni... :)
Wazze
2015. január 18. 20:35
Hát, ha tül sok a csalás, akkor a sok miniszter elvtárs fejezze be azt! A Balog elvtársnak pedig szóljon valaki, mert az akkora retardált, hogy a fején pörög esténként!
Jancsipapa
2015. január 18. 20:03
Erre Szükség van?!?!?!?!Úgy látszik a rokkantosítás szigorításával nem elégedett a Kedves Vezető.Még mindig vannak betegek.ellátásra szorulók ,és kevesebb jut a bólogatóknak ,vazallusoknak .Meg persze nekik...
heep
2015. január 18. 19:47
Minden ilyen változtatás emberéletekbe kerül. Ha meg nem változtat soha egyetlen kormány sem akkor előbb-utóbb mindannyian éhen halunk. Valahol meg kellene találni az egyensúlyt. A ténylegesen rászorulók életfeltételei ne romoljanak de a segéllyel visszaélők torkát meg lehessen szorongatni. Nem könnyű...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!