Iksz dolog, amiért ez lesz az év pezsgőprogramja

2015. január 29. 18:03

Mit jelent igazából a CE a VinCE magazin és VinCE Budapest Wine Show nevében? Champagne Enthusiast!

2015. január 29. 18:03
Fütő Bea
Poppmood

„6. Az első champagne előadáson rögtön világbajnokokkal melegítünk. Olyan nem évjáratos cuvée-ket mutat be Márkus György, amelyeknek ’Oscar-díjat’ ítéltek a tavalyi Champagne & Sparkling Wine World Championship mezőnyében. Azt a bizonyos kategória győztes Pommery NV Brut Royalt nekem is volt szerencsém megkóstolni és tényleg majdnem olyan jó, mint egy Charles Heidsieck Brut Réserve, a Piper Brut vagy egy Roederer Brut Premier. Bármelyiknek örülnék a sorban, az biztos. És csendben jegyzem meg, hogy Champagne-t épp ezek a házasítások, a házasítás művészete emelte az összes többi pezsgőborvidék fölé! Nagyon nagy alázatot és odafigyelést kapnak készítőitől és érdemelnek tőlünk, részemről legalább akkorát, mintha évjáratos vagy presztízs cuvée-t kóstolnék. Ez maga a Champagne-esszencia, ezek testesítik meg a házak stílusát, ezek a palackok jutottak el a világ minden pontjára és tették naggyá a borvidéket.

7. Első kézből halljuk majd a sztorit. Márkus György nem attól meggyőző, hogy fejből tudja szinte az összes champagne technikai lapját (a dosage-tól a degorzsálás dátumáig és talán a pincemesterek családtagjainak keresztnevéig), hanem attól, hogy komoly kóstolási tapasztalata van és utazásai során azoknak teszi fel a kérdéseket, akik tudják is rá a választ; a pincemestereknek. Unjátok már hallani tőlem, hogy mekkora dolog magyar nevet látni a pezsgő vb team listáján. Márpedig Márkus György idén is ott ül majd Tom Stevenson, Essi Avellan MW és dr Tony Jordan – a legnagyobb buborékbírák mellett, mint társ-zsűri, egyben tartalék zsűri.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!