Cement

2015. január 18. 09:58

Mindig is a cementtel van a baj. Azzal, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerét már csak a szentlélek lojalitása és Orbán Viktor politikában megfáradt-megfakult személyisége tartja össze.

2015. január 18. 09:58
Friss Róbert
Népszava

„A lojalitás olvad: belső viták, kaotikus döntéshozatal, csökkenő népszerűség, összezavarodott párt. Nem egy ellenzéki lap írja ezt, hanem a hatalom-, de nem feltétlen kormánypárti Heti Válasz, amelyben az okokat kutatva »egy sokat látott parlamenti képviselő« azt mondja: »Ezt a pártot 1988-as alapításától kezdve a kommunista, később a posztkommunista elitek elleni harc cementezte össze. Mindig azt éreztük, ha nem tartunk össze, visszajönnek és kicsinálnak minket. Tavaly őszre kiderült, hogy – régi formájukban legalább is biztosan – nem jönnek vissza. Szokatlan érzés az üres csatamezőn ellenfél után kutatni«. Ez a rendszer lényege: mert arra sohasem kaptunk választ, hogy ha a kommunisták kísértete nem, akkor mi más tarthatná egyben ezt az egész hatalmi piramist, s a kormányfő reményei szerint az országot. Most látható csupaszon, hogy a Fidesz tavaly háromszor is túlgyőzte magát. Annyira, hogy nemcsak ellenfeleit gyűrte le, hanem önmagát is földre vitte. Kiirtotta ellenségét, a lézengő baloldali maradék meg bevonult az alaptörvény árnyéka alá a megbecstelenített parlamentbe, amivel mellbe is döfte önmagát, mert elvesztette az utcát. Ám a Fidesznek sem maradt senki, akivel, ha akarna is, kiegyezhetne. Innentől az ötpárti találkozások nemzeti minimuma érdektelen tragikomédia.

Az egypárti rendszerek zavara érte el a Fideszt is. Bánatos öregemberek legyintve emlékezhetnek arra, amikor versenytárs híján az egykori Magyar Szocialista Munkáspárt az ébredező pluralizmust érzékelve kínjában azt találta ki, hogy önnön ellenzékének kell lennie. Mondta ezt az a párt, amely – bolseviki mutáns lévén – nem ismert súlyosabb bűnt, mint a frakciózást. Ezért is volt-van az, hogy az MSZP kisminkelt frakciók, »platformok« szövetsége lett, amivel nem is lenne baj, ha nem ez volna az egyetlen érv a párt demokráciája mellett, ha nem hamvadt volna el az áramlatok közös világnézete. Ott is a cement.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. január 19. 06:44
Barom arcú Robi bácsi ti ilyen genetikai éhesdisznók vagytok, már csak így Kertész Ákos bácsi után szabadon, a szólás és Kalasnyikov szabadság jegyében.
Peter8811
2015. január 19. 06:41
Cement? Inkább az elvtárs eszement.
tas0125
2015. január 18. 17:38
No, F.Robi, hogy a NER-be, a ti egy azaz 1 db, kunyizott szavazatotok ott van vagy nincs hát az édes kevés. Demokráciában azonban 1/4 %, ráadásul minden körzetben kb. 90 % a nyertes, és ez viszi a szavazat 2/3-t az Orsz.-be, ez ott nyertes. És a nyertes azért nyer (NER), hogy a maga elképzelését fogja megvalósítani nem a megbucskázottakat vagy épen a nyeretlen két éveseket. Kedves Frissen kitalált Robi! Lám lám a mi nap is kiderült deviza ügyben, hogy az un. unortodoxnak csúfolt gazd. rendszert most már inkább Új-ortodoxnak kell nevezni. Bucsikáim ezek a NER-sek jól időzített profik, elejitektől fogva...
1istvan
2015. január 18. 17:00
mondja mindezt egy "sokat látott parlamenti képviselő" anonim. magát megnevezni nem kívánó. muhahhahahahhah
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!